POSLANIK DEMOKRATA GORAN JEŠIĆ: DS će zbog bojkota biti u debelom problemu!
Foto: Marina Lopičić

Jasan Stav

POSLANIK DEMOKRATA GORAN JEŠIĆ: DS će zbog bojkota biti u debelom problemu!

Vesti -

Ima i jedna velika razlika između današnjih poziva na bojkot i odluke o bojkotu iz 1997. godine: tada je opozicija imala vlast u šezdesetak gradova i opština u Srbiji

Poslanik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić kaže da je odluka DS da bojkotuje izbore doneta „stihijski i neorganizovano“. Dodao je da misli da je takva odluka DS definitivna, a stranka će zbog toga biti „u debelom problemu“.

- Ima i jedna velika razlika između današnjih poziva na bojkot i odluke o bojkotu iz 1997. godine: tada je opozicija imala vlast u šezdesetak gradova i opština u Srbiji, dakle nije se gubio kapacitet za dalju političku borbu. A sada ćemo imati situaciju da će DS dan nakon izbora morati da napusti stranačke prostorije u svim opštinama i gradovima.

To nije problem za Dveri i za Đilasovu političku organizaciju, ni za Jeremićevu stranku - jer oni i nemaju infrastrukturu, oni privatno finansiraju neke svoje prostore. Dakle, DS veoma puno gubi, a realno bojkotom ništa neće ostvariti - naveo je Ješić za portal Autonomija.

(Kurir.rs / Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja