U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ 120 SA KORONOM: 1 na respiratoru i u teškom stanju
Foto: Zorana Jevtić

U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ 120 SA KORONOM: 1 na respiratoru i u teškom stanju

Vesti -

U KBC Dragiša Mišović trenutno je zbrinuto 120 pacijenata zaraženih novim korona virusom, jedan je na respiratoru i u teškom opštem stanju, kaže direktor te zdravstvene ustanove prof. Vladimir Đukić.

On je naglasio da to nije konačna brojka za danas i da je u toku prebacivanje još zaraženih pacijenata sa Infektivne klinike u Beogradu u ovu zdravstvenu ustanovu.

"Juče smo, na žalost, imali i prvu preminulu pacijentkinju. Ovde imamo sve što moderna medicina zahteva, ali nismo mogli ništa da učinimo. Građani moraju da ostanu kod kuće", rekao je Đukić.

Navodi da su smene zdravstvenih radnika prilagođene novim uslovima, a istakao je da među zaposlenima niko nije negodovao zbog preduzetih mera i novog načina rada.

"Veoma dobro ide i sa preraspodelom kadra. Lekari Infektivne klinike će od sutra biti ovde sa nama. Svojim savetima, dobrim poznavanjem infektivnih bolesti i prirode ove bolesti učiniće da rezultati lečenja budu bolji", naveo je on.

Apelovao je na sve građane da se poštuje izolacija, da izbegavaju skupovi i da u vreme van policijskog časa sede ljudi kod kuće.

"To je jedini način da se spreči infekcija.

Zdravstveni sistem je dobro organizovan, ali podsetiću da su pukli zdravstveni sistemi u mnogo jačim i razvijenim zemljama", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja