ĐURIĆ ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hoti sahranjuje dijalog sa Srbima
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

stav

ĐURIĆ ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hoti sahranjuje dijalog sa Srbima

Vesti -

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti ponovio je stav Prištine da od dijaloga očekuje da Beograd prizna Kosovo, na šta mu je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić odgovorio da tom izjavom sahranjuje dijalog! Hoti je, naime, juče rekao da od postavljenih ciljeva neće odustati.

- Postavili smo svoja načela i imam mandat da pregovaram na osnovu ustava koji mi daje jasna ovlašćenja da vodim ovaj proces. Takođe, presuda Ustavnog suda jasno govori o mojim ovlašćenjima, koje ja ne želim niti mogu preneti na bilo koga drugog - rekao je Hoti.

foto: Beta / Miloš Miškov

Đurić je rekao da Hoti sahranjuje dijalog između Beograda i Prištine pre nego što je dijalog i počeo i dodao da Beogradu ne pada na pamet da prihvati ni diktat, ni nametanje, ni koncept nezavisnosti na način na koji ga nameće on, kao sadašnji vođa separatista.

- Naš tim sa Aleksandrom Vučićem na čelu nastaviće da bude okrenut dijalogu i konstruktivnom rešenju, ali nikada neće prihvatati nametanja. Međunarodnoj zajednici ukazujemo na verolomno ponašanje Hotija i institucija u Prištini samo tri dana nakon što su javno preuzeli obavezu da neće lobirati za nezavisnost KiM - rekao je Đurić.

(E. K. / Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track