PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 21. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ IZ BATAJNICE PORUČIO: Vojska Srbije pokazala kolika je sila! Ovo je naša snaga, naša pamet, oružje koje mi pravimo

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

foto: Tanjug Printscreen

Prikazu sposobnosti prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

SASTANAK BEOGRADA I PRIŠTINE U VAŠINGTONU ODLAŽE SE ZBOG TRAMPA? Američki predsednik želi lično da prisustvuje

Sastanak u Beloj kući predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući, planiran za 2. septembar, mogao bi biti odložen, najverovatnije za dva dana, kako bi američki predsednik Donald Tramp mogao da učestvuje na njemu, piše prištinska Gezeta Ekspres.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK! Još 169 NOVIH slučajeva u Srbiji, korona se ne predaje! PREMINULE 3 OSOBE

U Republici Srbiji do 15 časova 20. avgusta 2020. godine registrovano je ukupno 30.378 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 11.618 osoba od kojih je 169 pozitivno. Nažalost, preminule su tri osobe.

foto: Foto: Covid19.rs Printscreen, Zorana Jevtić, Ana Paunković, Shutterstock

DONETA ODLUKA! NOVO POPUŠTANJE MERA: Bioskopi i pozorišta od ponedeljka počinju sa radom!

Krizni štab je doneo odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta.

Zamenica direktorka instituta Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.

SRBI NAVALILI U CRNU GORU: Za 5 dana granicu prešlo 9.840 ljudi

Od otvaranja granica sa Srbijom, u subotu 15. avgusta, u Crnu Goru je iz Srbije preko kopnenih graničnih prelaza ušlo ukupno 9.840 putnika. Preko GP Dobrakovo ušlo je 4.252 putnika, dok je izašlo 2.572 osoba, saopštila je Uprava policije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tamara Trajković

I ŠOLAK BI DA SEČE KOŠUTNJAK? Junajted grupa u dilu s firmom Avala studios, koja hoće da poseče 30 hektara šume!

Firma Dragana Šolaka već više od nedelju dana odbija da objasni svoje veze sa Avala studiosom, koji je planirao da osakati zelenu oazu Beograda, to jest pluća grada, i tu izgradi poslovno-stambeni kompleks.

KUSTURICA PISAO MARKOVIĆU: Đe ti se potopila duša, zemljače? Gorane Srbine, nije dobro kada bezbožnik spominje dušu

Reditelj Emir Kusturica poslao je pismo reditelju Goranu Markoviću nakon što je ovaj izneo niz optužbi na njegov račun kao člana žirija za izbor spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP

OVAKO JE MUŽ TANJE SAVIĆ PREVEO DECU PREKO GRANICE BEZ NJENE DOZVOLE: Pevačica priznala da je Dušan uzeo i njene PARE!

Tanja Savić u javnosti je obelodanila da je njen suprug odveo decu u Australiju bez njene saglasnosti, a mnogi su se zapitali kako je to uopšte bilo izvodljivo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: ATA Images

"Od nekoliko verzija koje sam čula, ove zvuče najrealnije. Za 20.000 evra, koje sam, naravno, ja zaradila, kupio je četiri avionske karte za biznis klasu, da bi na aerodromu rekao da "mama ne može da putuje jer je dobila temperaturu", otkrila je pevačica.

SNIMLJENA POGIBIJA RUSKOG GENERALA U SIRIJI: Junaka Palmire ubila auto-bomba (VIDEO)

Trenutak smrti ruskog visokog vojnog savetnika u činu general majora Vjačeslava Gladkiha u Siriji zarobljen je na snimku. Snimak sa mesta nesreće pojavio se na kanalu Telegram „Glasnik Damaska“.

SZO NEMA LEPE VESTI ZA PLANETU: Evo kada se očekuje da prođe pandemija koronavirusa!

Svetska zdravstvena organizacija nada se da će kriza oko korona virusa proći za manje od dve godine, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

HOTELIJERIMA OD DRŽAVE 350 EVRA PO LEŽAJU: I još 150 evra po sobi

Gradski hotelijeri će dobiti od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu, što je nova i prva sektorska mera za ublažavanje posledica virusa korona koji je ta kriza ostavila na ugostiteljstvo, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir, Printscreen/ Facebook

KERAMIČARU ZELENAŠENJE DOŠLO GLAVE: Miloradu je DUGOVAO 3.000 EVRA, a kad je tražio da vrati pare ZADAVIO GA KABLOM!

Policija je juče uhapsila Dejana V. (48) zbog sumnje da je u noći između 12. i 13. avgusta u stanu u naselju Bele vode u Beogradu ubio keramičara Milorada Radenkovića (48).

Sumnja se da je motiv zločina dug od 3.000 evra, koji je osumnjičeni imao prema Radenkoviću.

POTVRĐENO MU 15 GODINA ZA UBISTVO PRIJATELJA U MIRJEVU: Monstrum ga na smrt pretukao, pa mu odsekao i ruke i noge

Aplacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Obrena Zirojevića (39) zbog ubistva Draga Mašulovića (61) 2015. godine u beogradskom naselju Mirijevo, kojem je nakon ubistva odsekao obe ruke i noge.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD LOZNICE: Sudar teretnog voza i automobila, povređena žena prebačena u bolnicu (FOTO)

Teretni voz koji je išao iz Brasine ka Loznice sudario se sa putničkim automobilom marke ''opel korsa'' beogradskih registarskih tablica danas nešto pre 16 časova, na pružnom prelazu kod nekadašnje "Viskozine" kapije tri, na magistralnom putu Loznica – Banja Koviljača.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković, Privatna Arhiva, printscreen

DEVOJKA KOJA JE U POŽARU IZGUBILA RODITELJE I BRATA IMA GDE DA ŽIVI: Anja ušla u renovirani stan na Novom Beogradu

Anja Stojanović koja je u požaru na Novom Beogradu krajem marta ostala bez članova porodice i doma, ušla je danas u obnovljeni stan i zahvalila zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i upravi Grada Beograda na pomoći.

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Usvojen dečak iz Trstenika koji je izgubio roditelje

Dete kojem su oba roditelja stradala nesrećnim slučajem i čija je sudbina potresla čitavu Srbiju, danas je dobilo zakonske usvojitelje, zahvaljujući angažovanju nadležnih institucija, a pre svega Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Trsteniku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track