PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 21. novembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

foto: Ana Paunković

UŽIVO NA KURIRU, SRBIJA ISPRAĆA PATRIJARHA IRINEJA Kovčeg položen na odar u Hramu, građani odaju poštu

Vernici neće moći da celivaju ni patrijarha, ni kovčeg koji je u staklu, a u donjem delu je prekriven. Građani padali na kolena pokraj odra u Sabornoj crkvi.

CELA SRBIJA DANAS JE GLEDALA U ZELENI POKROV NA STAKLENOM KOVČEGU PATRIJARHA: Evo šta simbolizuje ta boja odežde

atrijarh srpski gospodin Irinej, koji je juče usnuo u Gospodu u 91. godini, danas je u staklenom kovčegu prekrivenom raskošnom zelenom odeždom, izložen pred vernicima na odru od cveća.

foto: Zorana Jevtić

SELAKOVIĆ: Patrijarh Irinej sa predsednikom Vučićem imao poseban odnos RAZUMELI SU KOLIKO JE TEŠKA SITUACIJA ZA SRPSKI NAROD

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je patrijarh Irinej bio mudar i miroljubiv čovek, čovek vizije koji je shvatao moć narodnog jedinstva i da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao veliku bliskost i poseban odnos.

PREMINUO RAŠČINJENI VLADIKA ARTEMIJE: Bivši episkop umro od korone Raščinjeni vladika Artemije, nekadašnji episkop raško-prizrenske eparhije, preminuo je danas od posledica korona virusa u bolnici u Valjevu, prenose beogradski mediji.

foto: Screenshot, Zorana Jevtić

JUNAJTED GRUPA KUPUJE LIST DANAS: Medijska mašinerija interesno-poslovnog lobija Šolaka i Đilasa sve jača

Imajući u vidu ovakvu koncentraciju medija u rukama jednog čoveka, postavlja se pitanje kako će plasiranje informacija uticati na građane i da li će oni biti dovedeni u zabludu

SEM FABRICI GOST USIJANJA: Zelena agenda odgovor EU na epidemiju koronavirusa, šta to znači za Srbiju? (KURIR TELEVIZIJA)

O tome šta Zelena agenda znači za EU, a šta za Srbiju koja priželjkuje članstvo u EU, za Kurir televiziju govori Nj. E. Sem Fabrici, ambasador Evropske unije i šef Delegacije EU u Republici Srbiji.

ZAPALILI SRPSKU ZASTAVU PA POBEGLI KO ZEČEVI: Objavljen snimak provokacije u centru Gračanice (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako su nepoznate osobe sinoć zapalile vatru ispod jarbola sa zastavom Srbije u centru Gračanice.

foto: EPA

TUŽILAC POTVRDIO: Tači bi mogao da dobije DOŽIVOTNU KAZNU zatvora! TRAŽIO SAM HAPŠENJE DA NAM NE BI POBEGAO

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Hagu Džek Smit u pismu pretpretresnom sudiji Nikoli Giju naveo je argumente zbog čega je bivšeg predsednika lažne države Kosova i vođu terorističke OVK Hašima Tačija trebalo uhapsiti i naglasio da bi ukoliko se optužbe potvrde mogao da dobije doživotnu kaznu zatvora.

FRANCUSKI PUKOVNIK OTKRIVA: Sudija iz Haga mi je priznao šta se dešava sa svedocima protiv OVK! Oni ne odustaju od terorizma

Žak Ogar, penzionisani francuski pukovnik otkriva da mu je još pre četiri godine jedan od sudija iz Specijalnog suda u Hagu rekao da su se mnogi svedoci protiv OVK povukli iz straha od odmazde, dok su neki nestali, a drugi bili žrtve nesreća.

foto: Shutterstock, Covid19.rs

KORONA CRNILO SE NASTAVLJA: 5.774 novozaražena, 28 preminulih, nikad više obolelih se na respiratoru BORI ZA ŽIVOT U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 16.938 građana, a 5.774 su bila pozitivna. Nažalost, preminulo je 28 obolelih.

EKSPLOZIJA KOVIDA U ŠKOLAMA POSLE RASPUSTA: Sve više učenika i nastavnika se javlja sa simptomima! DRAMA IZ DANA U DAN SVE VEĆA

Prema poslednjim podacima od 30. oktobra do juče obolelo je 1.348 učenika osnovnih i 1.277 đaka srednjih škola. Kad je reč o zaposlenima, u osnovnim školama obolelo je njih 1.607, a u srednjim 648. U predškolskim ustanovama 68 mališana je preležalo ili trenutno ima kovid dok je obolelo i 588 zaposlenih.

OTKRIVAMO! OVO SU NOVE MERE OD UTORKA: Obavezne maske na otvorenom, rad od kuće, a evo ko ide POD KATANAC OD 18 SATI!

Vlada usvojila set mera koje će biti na snazi 10 dana od utorka, pa u javnom prevozu ne sme biti gužve, a maska je obavezna i na otvorenom kada se ne mogu izbeći kontakti.

KRAJ AGONIJE BEOGRADSKE PROFESORKE, KONAČNO KOD KUĆE: Nevino optužena za šverc droge provela 3 mesec u zatvorima BIH i Francuske " Verovao sam da ćeš uspeti. Verovao sam da ćeš pobediti nepravdu", ovim rečima, sinoć nešto posle 23 sata, Bogoljub Marković dočekao je na beogradskom aerodromu Nevenku Šumarac, posle više od tri meseca provedenih u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, potom i u Bordou, u pritvoru suda.

HAPŠENI ZBOG UBISTVA U BELVILU: Policija uhvatila osumnjičene za likvidaciju Bojana Mirkovića Policija je danas uhapsila osobe osumnjičene za ubistvo Bojana Mirkovića (34) u naselju Belvil.

UŽAS NA ZVEZDARI: Naoružani razbojnici upali u bilijar klub i otimali pare i ključeve od automobila

Dvojica razbojnika naoružana pištoljima upala su večeras u bilijar klub na Zvezdari i od gostiju otimali pare i ključeve od automobila.

MAFIJAŠI PLAĆALI 23.000 EVRA ZA LAŽNE PASOŠE: Pala grupa koja je kavčanima i škaljarcima nabavljala falsifikovana dokumenta!

U Zagrebu uhapšena grupa koja je izdavala lažna hrvatska dokumenta, među „klijentima“ državljani Srbije i članovi kavačkog i škaljarskog klana

foto: Privatna Arhiva

PANIKA U RESNIKU: Voz koji prevozi sumpornu kiselinu izleteo iz šina

Kompanije ''Infrastrukture železnice Srbije'' i ''Srbija kargo'' saopštili su da je večeras u 18.30 sati, između železničkih stanica Resnik i Pinosava, iz sastava teretnog voza prevoznika "Srbija Kargo" iskliznuo prvi vagon tovaren sumpornom kiselinom.

TUGA U KIKINDI: Poznati doktor Dragan Rankov preminuo od korone

U Opštoj bolnici u Kikindi danas je, od posledica virusa korona, preminuo poznati ginekolog i akušer, primarijus dr Dragan Rankov (74).

SVI SU MRTVI, SAMO SAM JA OSTALA ŽIVA: Eva Ras slomljena na sahrani Ivana Bekjareva, njene reči BOLE (VIDEO) Glumac Ivan Bekjarev sahranjen je Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, gde su se okupili njegovi članovi porodice, kolege i prijatelji kako bi ga ispratili na večni počinak.

UZ ALBANSKU REP PESMU KRENUO U POKOLJ: Pojavili se novi detalji o teroristi iz Beča koji mogu da budu ključ istrage

Austrijska policija dobila je snimak koji bi mogao da rasvetli veliku nepoznanicu u terorističkom napadu 2. novembra, a to je pitanje kako je terorista Kujtim Fejzulai došao naoružan u centar Beča.

PUTIN IMA DVE OZBILJNE BOLESTI I BIO JE HITNO OPERISAN: Britanski mediji ponovo izneli šokantne tvrdnje o njegovom zdravlju

Vladimir Putin ima i rak i simptome Parkinsonove bolesti, prenose britanski mediji pozivajući se na izvesne političke analitičare.

NOVI DOKAZI IZBORNE KRAĐE U SAD: Donald Tramp objavio kako su pumpani glasovi za Džoa Bajdena!

Donald Tramp izneo je nove navode u prilog svojoj teoriji o velikim nepravilnostima koje su se dogodile nakon izbora 3. novembra, povezujući i prenoseći niz saopštenja analitičara podataka Džastina Harta, koje govore o velikom naglom povećanju glasova u korist Džoa Bajdena, koji se dogodio u ključnim državama.

foto: AP Frank Augstein

NOVAK BEZ FINALA U LONDONU! Đoković u polufinalu poražen od Tima posle DRAME! Spasao 4 meč lopte, pa ispustio pobedu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Završnog mastersa u Londonu, pošto je posle tri seta i velike drame poražen od Dominika Tima 5:7, 7:6, 6:7.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track