Najnovije vesti

Humanost kao prioritet - Meridian obezbedio pomoć za Dom zdravlja u Ubu
Foto: Promo

Humanost kao prioritet - Meridian obezbedio pomoć za Dom zdravlja u Ubu

Vesti

Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje je veoma ozbiljna, a od danas su na snazi i nove mere. Korona virus odavno je prerastao okvire zdravstvenog, postavši ozbiljan ekonomski izazov za društvo u celini.

Kompanija Meridian zbog toga čitave 2020. godine vodi borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i kroz podršku lokalnim zajednicama nalazi se na raspolaganju lekarima i medicinskom osoblju širom Srbije, doniravši do sada više od 50 miliona dinara.

Jedno od epidemioloških žarišta je i Kolubarski okrug, a posebno opština Ub, koja je juče na svojoj teritoriji proglasila vanrednu situaciju. U ovoj opštini zdravstveni sistem nalazi se u stanju maksimalne mobilisanosti, budući da je više od 250 zaraženih, te da se obavi preko 170 pregleda dnevno.

Bio je to povod da kompanija Meridian poseti Dom zdravlja Ub i uruči značajnu donaciju u vidu deficitarne medicinsko - tehničke opreme.

Prema rečima dr Biljane Nikolić, direktorke DZ Ub, ova donacija veoma je važna kako bi lekari i medicinsko osoblje bili što je pre moguće u stanju da vrše nesmetani prijem i transfer pacijenata obolelih kako od korona virusa, tako i od drugih bolesti i hitnih stanja.

„Stanje sa kovidom je zaista alarmantno, na dnevnom nivou pregledamo oko 170 pacijenata. Puno hvala Meridianu na ovom gestu“, dodala je dr Nikolić.

U okviru velikog programa podrške lokalnim zajednicama, Meridianbet je do sada novčano i tehnički podržao zdravstvene ustanove u više od 60 gradova i opština Srbije.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja