Gradonačelnik Stevanović: Građani se prevoze čistim autobusima, novim, po poslednjim ekološkim normama
Foto: Shutterstock

Odlične vesti iz Pančeva: besplatan javni prevoz za sve penzionere

Gradonačelnik Stevanović: Građani se prevoze čistim autobusima, novim, po poslednjim ekološkim normama

Vesti -

Penzioneri sa teritorije grada Pančeva uskoro će imati pravo na besplatan gradski prevoz, jednoglasno je usvojeno na sednici Skupštine grada održanoj 29. januara.

Da bi se ovo i sprovelo u delo prvo je bilo potrebno da Skupština grada izmeni Odluku o ostvarivanju prava na povlašćeni prevoz određenih kategorija građana. Suština izmene odluke jeste da prevoz svih penzionera sa teritorije grada

Pančeva ubuduće bude u potpunosti regresiran od strane grada i da svi penzioneri imaju regresirane godišnje karte u iznosu od 100 odsto od strane lokalne samouprave.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da to znači da svi penzioneri, bez obzira na visinu primanja, načina sticanja penzionerskog statusa i godina života od sada imaju pravo na besplatan javni prevoz.

Pančevo je odgovorna lokalna samouprava prema osetljivim kategorijama stanovništva i ovom Odlukom je to konkretno i pokazano, kaže Stevanović.

On podseća da je Pančevo prošle godine kroz projekat javno-privatnog partnerstva dobilo najbolji javni prevoz u Srbiji.

- Građani se prevoze čistim autobusima, novim, po poslednjim ekološkim normama. A ono što je još važnije i što je i iniciralo izmenu ove Odluke jeste da ostvarujemo i velike uštede uvođenjem privatnog partnera u posao.

Zbog tih ušteda mi sada izmenom ove Odluke želimo da određene kategorije stanovništva, a koje plaćaju jedan mali deo godišnje karte za povlašćeni prevoz putnika, u potpunosti da prebacimo na Grad Pančevo, kaže gradonačelnik Stevanović.

Na teritoriji Pančeva živi 28.000 penzionera i ova Odluka lokalnih vlasti je od velikog značaja za njih. Oni će moći besplatno da se prevozi na svim gradskim linijama po gradu i naseljenim mestima na teritoriji Pančeva.

Svi penzioneri mogu do 1. maja 2021. godine da koriste svoje stare godišnje karte za autobuski prevoz, kako bi se izbegle gužve, uzimajući u obzir poštovanje preventivnih epidemioloških mera u uslovima pandemije virusa kovid 19. Od 1. maja potrebno je da penzioneri uz podnošenje potrebne dokumentacije pribave nove godišnje, elektronske, karte kod javnog prevoznika “Pantrasport” na šalterimaGlavne autobuske stanice. Penzioneri neće imati nikakve troškove, jer sve naknade regresiraće u celosti Grad Pančevo.

Pančevo je u ovom trenutku sigurno grad koji ima najkvalitetniji javni prevoz u Republici Srbiji. Uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu od 15. juna 2020. godine preuzelo je novoosnovano preduzeće “Pantransport”, kroz projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog prevoza. “Pantransport” je tada uložio devet miliona evra za nabavku 60 novih, ekoloških, autobusa, sa euro 6 motorom. U pitanju su vozila sa najvećim mogućim stepenom ekološke zaštite. Nabavkom novih autobusa putnici su dobili mnogo – pre svega pouzdan prevoz u čistim vozilima, koja će leti biti rashlađena, zimi zagrejana, a po nepromenjenim cenama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track