Najnovije vesti

KRKOBABIĆ PORUČIO: 150.000 KUĆA ČEKA NOVE STANARE
Foto: Risto Kostov/Ministarstvo za brigu o selu

KRKOBABIĆ PORUČIO: 150.000 KUĆA ČEKA NOVE STANARE

Vesti

Gostujući u emisiji „Brazde“ Radio-televizije Vojvodine, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je najavio da će uskoro Ministarstvo za brigu o selu izaći pred Vladu Srbije sa detaljnim predlogom programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima. Takvih kuća je, prema nekim procenama, u našoj zemlji oko 150.000.

Ministar Krkobabić je bio konkretan:

„Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega,od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti. U Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će ovaj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo. Takođe, kuće ćemo ponuditi i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima... Ali ne zaboravljamo i one mlade ljude koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici.“

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali su se danas u Novom Sadu sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine i razgovarali su o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

(Foto: Risto Kostov/Ministarstvo za brigu o selu)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track