DIREКTOR ANTIĆ POTPISAO UGOVOR ZA REHABILITACIJU AUTOPUTA HORGOŠ – NOVI SAD
Foto: Koridori Srbije

DIREКTOR ANTIĆ POTPISAO UGOVOR ZA REHABILITACIJU AUTOPUTA HORGOŠ – NOVI SAD

Vesti -

Direktor „Кoridora Srbije“ Aleksandar Antić danas je sa predstavnikom konzorcijuma „VOJPUT – GROMA HOLD“ Goranom Jankovićem, potpisao Ugovor za poboljšanje državnog puta IA-A1 (E-75): Horgoš - Novi Sad (desna strana autoputa iz pravca granice sa Mađarskom). Кoridori Srbije su investitor na ovom projektu, a konzorcijum VOJPUT – GROMA HOLD izvođač radova.

Ovaj projekat podrazumeva poboljšanje puta na dve pod-deonice, ukupne dužine od 40 kilometara. Deonica autoputa nalazi se i blizini grada Subotice i opština Кanjiže i Bačke Topole i sastavni je deo postojećeg autoputa E-75. - Кoridori Srbije nastavljaju sa realizacijom projekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Rekonstrukcija 40 kilometara autoputa od Horgoša ka Novom Sadu, predstavlja značajno unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i bolju povezanost Srbije sa susednim zemljama.

Očekujemo da će radovi početi već u aprilu mesecu ove godine, rekao je direktor Antić. Radovi će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj ( EBRD ), a vrednost radova iznosi 11,833,934.90 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track