PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 2. april. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Vučić uručio orden Stefanu Milenkoviću! Ovo je velika čast za mene i moju porodicu VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću.

Aleksandar Vucic, Stefan Milenkovic
foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ ČESTITAO USKRS HOČEVARU I VERNICIMA: Neka nam radost života bude nepresušno nadahnuće da složno i zajednički radimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

PREMIJERKA ANA: Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti, niko se ne sme igrati i ugroziti je širenjem lažnih vesti i panike

Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti i nema važnije teme od tog procesa, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i poručila da se niko time ne sme igrati i širenjem lažnih vesti i panike pokušavati da ugrozi stepen imunizacije.

STIGLE PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA KOVAKS: Avion sa AstraZeneka vakcinama sleteo u Beograd

Prvi kontigent vakcina proizvođača AstraZeneka preko Kovaks mehanizma danas je stigao u Srbiju.

KORONA BROJKE SKORO ISTE KAO JUČE: Danas 4.826 novozaraženih, preminulo 39 pacijenata

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 16.910 građana od kojih je 4.826 novozaraženih. Preminulo je 39 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 299 obolela.

presek stanja, korona
foto: Printsccreen/covid19.rs

NOVE MERE NA JEDNOM MESTU: Krizni štab nekima dozvolio, a nekima produžio rad, a evo šta će biti sa OSNOVCIMA

Krizni štab za borbu protiv korona virusa saopštio je danas, nakon sednice, nove mere koje će važiti od ponedeljka ukoliko, kako su naglasili, dođe do poboljšanja epidemiološke situacije.

USIJALO SE U USIJANJU DANA! Dr Stevanović: Protiv antivaksera se borim 15 godina, Dabović: Otkud ja u SBPOK?

Gde se završava sloboda govora, a gde počinje ugrožavanje tuđih života? To pitanje bilo je tema "Usijanja dana" na Kurir televiziji, čiji su gosti bili Jelica Dabović i dr Tomislav Stevanović.

PROFESOR KOČOVIĆ ZNA TAČAN BROJ ANTIVAKSERA U SRBIJI: Njih je samo 1,3 odsto, ali SKEPTIKA je mnogo više

Osim što je dao podatak o broju vakcinisanih i revakcinisanih građana Srbije, profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, u javnosti dobro poznat po preciznim zaključcima o toku pandemije zasnovane na matematičkim modelima i formulama, ovog puta otišao je i korak dalje.

KRVAV POČETAK SEZONE VOŽNJE MOTORA U BEOGRAD: Za pet sati jedan poginuo, jedan teško povređen

Za samo nekoliko časova, 1. aprila u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nesreće u kojima je jedan motorciklista poginuo, a drugi je teško povređen. Ovo je krvavi početak sezone motora koje svake dgodine odnese desetine života mladih ljudi.

NEPOMIČNO GLEDAO JELENINU SLIKU: Zoran Marjanović upalio sveću na mestu gde je pre 5 godina pronađeno njeno telo FOTO/VIDEO

Zoran Marjanović, kome se sudi za ubistvo supruge Jelene Marjanović, nakon pomena na groblju otišao je i na nasip u Crvenki pored Borče gde je pre pet godina pronađeno njeno telo.

HOROR U VELJINOJ ŠTEK VIKENDICI: Krv žrtava posvuda, na zidovima, u kuhinji, garaži, a NAJVIŠE U KUPATILU!

Tragovi krvi muškaraca koje je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka dovodio u kuću strave istražitelji našli na podovima, zidovima, frižideru, nameštaju, radijatorima, u kuhinji, garaži, na ulaznim vratima i najviše u kupatilu

Veljko Belivuk, Velja nevolja, Ritopek
foto: Zorana Jevtić

UHAPŠEN ALEKSANDAR ČABARKAPA! Petorica razbojnika upala u kuću, zatekli i vezali dvojicu muškaraca i opljačkali manje od 300 evra

Kontroverzna javna ličnost Aleksandar Čabarkapa uhapšen je u Loznici zbog razbojništva.

POTVRĐENA PRESUDA ZA UBISTVO ISPRED CRKVE U VRANIĆU: Marku Petkoviću 17 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 17 godina zatvora Marka Petkovića jer je u dvorištu crkve "Sveti Ilija u Vraniću 2. avgusta 2015. prilikom proslave crkvene slave nožem zadao smrtne povrede Saši Joksiću, a Draganu Jovanoviću naneo teške povrede opasne po život.

SKANDAL ZA SKANDALOM U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU: Tuča zaposlenih! Janković i Logvinov u žestokom klinču

Nakon skandalozne tužbe za mobing koju je sedam radnika podnelo protiv sekretarke Crvenog krsta u Čačku, Biljane Davidović, u ovoj organizaciji se situacija među zaposlenima rasplamsava.

UZBUNA KOD KAPITOLA U VAŠINGTONU: Automobil probio barijere i zabio se u policajce, jedan stradao! Napadač ubijen (VIDEO)

Veliki broj policijskih snaga raspoređen je ispred Kapitol hila, u Vašingtonu, nakon što je jedan vozač automobilom probio bezbednosne barijere i zabio se u policajce. Jedan policajac je preminuo od zadobijenih povreda, a napadač je ubijen.

AMERIČKA VOJSKA PODIGLA NIVO BORBENE GOTOVOSTI NA MAKSIMUM ZBOG RUSA Evropska komanda odbila da komentariše!

Evropska komanda Oružanih snaga SAD (EUKOM) stavila je vojsku u maksimalnu borbenu pripravnost zbog premeštanja ruskih trupa, piše portal „Politiko“.

Novak Đoković
foto: EPA

NOVAK ĆE POLUDETI: Promenjen korona protokol za turnire! Đokoviću se ovo neće dopasti! Vezano je za VAKCINISANJE

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) ažurirala je COVID-19 protokole, koji važe na turnirima, sve sa ciljem da podstakne igrače da se vakcinišu protiv koronavirusa.

NAKON FIJASKA I IZNOŠENJA PRLJAVOG VEŠA U JAVNOST: RSS razrešio dužnosti selektora i sve trenere ženskih selekcija

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) razrešio je danas dužnosti selektora, trenere i sve članove stručnih štabova ženskih reprezentativnih selekcija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track