TELENOR: United Grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama u ilegalnoj borbi za svoju tržišnu poziciju
Foto: Eric D ricochet69 / Alamy / Alamy / Profimedia

SAOPŠTENJE

TELENOR: United Grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama u ilegalnoj borbi za svoju tržišnu poziciju

Vesti -

United grupa nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem: da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak nove, slobodne konkurencije na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji, navodi se u saopštenju Telenora.

Najnovija krivična prijava usmerena je na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku.

"Medijsku kampanju i sve legalne i ilegalne korake treba posmatrati u kontekstu činjenice da je United grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5%, i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu. Nažalost, ovakvim pristupom United grupe uskraćeni su jedino korisnici u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Potpuno neosnovana prijava i s tim povezana današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona od strane United grupe i naša kompanija je primorana da u skladu sa tim adekvatno reaguje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja