Najnovije vesti

Vučević: Odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška
Foto: Nikola Anđić

Gradonačelnik Novog Sada sastao se sa ambasadorom Meksika

Vučević: Odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška

Vesti

Sastao sam se danas sa ambasadorom Meksika Nj. E. Karlosom Feliksom. Na sastanku sno razgovarali o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje između Novog Sada i Toluke, objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

“Tom prilikom osvrnuli smo se na nedavno obeleženu 75. godišnjicu bilateralnih odnosa Republike Srbije i Meksika, ocenivši da postoje brojne veze između dve države koje su uvek podržavale jedna drugu u spoljnopolitičkim odnosima”, dodao je.

Bratimljenje Novog Sada i Toluke kvalifikovali smo kao važan segment u produbljivanju veza Meksika i Srbije, te postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena i kulture intenziviraju. Odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, što uliva poverenje da će značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za građane dveju zemalja, biti realizovani u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track