Najnovije vesti

Vučević: Pređene su crvene linije time što je neko dao za pravo da se građanima ograničava kretanje
Foto: Instagram

Vučević za Euronews Srbija o predstojećim izborima: Ne znam zašto još nismo kandidovali Vučića

Vučević: Pređene su crvene linije time što je neko dao za pravo da se građanima ograničava kretanje

Vesti
09:47h

U Srpskoj naprednoj stranci nije bilo reči o kadrovskim rešenjima za predstojeće izbore u Srbiji, već se samo pričalo o kandidatima za stranačke funkcije, rekao je za Euronews Srbija gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a MIloš Vučević. Kaže da mu nije jasno zašto stranka još nije kandidovala Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Miloš Vučević je rekao da smatra da Aleksandar Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje ponovo za predsednika i da završi ono što je započeo u prvom mandatu.

"Ovo sve što se dešava mi deluje kao da nas vodi u burnu kampanju i verovatno intenciju nekih da mogu da izbore zamene ulicom", ističe potpredsednik SNS-a.

Dodao je da je svestan da bi trebalo raditi na demokratizaciji društva i jačanju kulture dijaloga, ali je rekao da nema dilemu da će svi učestvovati na izborima.

"Za nas koji slovimo kao favoriti, mislim da će biti teški izbori. Naša lestvica je visoko podginuta i ko želi da pobedi imaće tešku kampanju", dodao je.

Komentarišući razgovore sa SPS-om i saradnju pred izbore, Vučević je rekao da postoje različite projekcije i da se o tome razmišlja.

“Imali smo dva sastanka sa kolegama iz SPS-a, formirali smo radna tela po određenim pitanjima, videćemo, mislim da ćemo početkom sledeće godine morati da donesemo odluku”, dodao je sagovornik Euronewsa.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja