SREMSKA MITROVICA: Ministarka Kisić uručila ključeve pripadnicima snaga bezbednosti: "Da domovi budu puni dece"
Foto: Promo

SREMSKA MITROVICA: Ministarka Kisić uručila ključeve pripadnicima snaga bezbednosti: "Da domovi budu puni dece"

Vesti -

Sremska Mitrovica je jedan od sedam gradova u kome su izgrađeni stanovi koje pripadnici snaga bezbednosti, porodice palih boraca, ratnih i vojnih invalida i penzionera mogu da kupe po povlašćenim cenama. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, na svečanosti u novoizgrađenom stambenom bloku u Sremskoj Mitrovici, uručila je prve ključeve kupcima koji su iskoristili ovu pogodnost i rešili stambeno pitanje.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Promo

“Meni je pripala ta privilegija da budem ovde sa vama, da osetimo ovu atmosferu razvoja i napretka i da budem deo vaše porodične sreće. Pre tri godine na inicijativu predsednika republike, Vlada je pokrenula izgradnju 6.500 stanova ovog tipa, a do sada je uručeno 1878 ključeva. Nalazimo u jednom modernom naselju u Sremskoj Mitrovici sa kompletno izgrađenom infrastrukturom i upravo ovakve stvari menjaju našu Srbiju i vode je putem razvoja i napretka, rekla je ministarka Darija Kisić na svečanosti uručenja ključeva u Sremskoj Mitrovici.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Promo

U Sremskoj Mitrovici je izgrađeno 190 stanova za kupce ovih kategorija, a cena po kvadratnom metru u proseku iznosi oko 500 evra, što je značajno niže od trenutne cene kvadrata u ovom gradu, gde se najviša cena kreće između 1300 i 1500 evra. Pretpostavlja se da će u narednom periodu Vlada omogućiti izgradnju i kupovinu stanova po povlašćenim cenama i drugim kategorijama stanovništva, a pozitivno je što su većina kupaca stanova u Sremskoj Mitrovici mladi ljudi koji treba da zasnuju porodice.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Promo

“Upravo danas u ovom divnom naselju dodeljumo stanove onima koji brinu o nama, koji brinu o našoj sigurnosti i bezbdednosti i zbog kojih mirno spavamo. Zato ja svima vama želim da i vi u ovim domovima odsanjate sve svoje snove, da provedete mnogo lepih i srećnih trenutaka sa svojim porodicama i želim vam da se iz svakog stana čuje mnogo dečjih osmeha, jer osmesi na licima dece su najveća nagrada za sve nas”, zaključila je ministarka Kisić.

1 / 6 Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track