Ne znate gde ćete na letovanje - otrkivamo neverovatnu plažu u Srbiji za koju niste znali (FOTO, VIDEO)
Foto: promo

Ne znate gde ćete na letovanje - otrkivamo neverovatnu plažu u Srbiji za koju niste znali (FOTO, VIDEO)

Vesti -

Plaža u Sremskoj Mitrovici spada među najbolja kupališta u Srbiji.

Kalendarski leto još nije počelo, ali su već tokom maja temperature bile više nego letnje. U Sremskoj Mitrovici je otvorena kupališna sezona na Gradskoj plaži. Ovu plažu već decenijama nazivaju “Brioni”, a razlog tome je Titova poseta sredinom šezdesetih, kada je rekao da je tu lepo kao na Brionima. Od tada nosi ovaj naziv, ali nike daleko od istine. Pozicionirana prema jugu, prema rečima stručnjaka iz Javnog preduzeća Urbanizam, ovo kupalište zvanično ima najviše sunčanih sati u danu od svih plaža u Srbiji.

Sremska Mitrovica
foto: promo

Grad Sremska Mitrovica sve sadržaje na plaži obezbeđuje besplatno, kako za domaće kupače, tako i za posetioce i turiste. Ulaz, boravak, parkinje se ne naplaćuju. Kupači na raspoganju imaju visoko profesionalnu spasilačku službu, obezbeđenje, video nadzor, besplatan internet i lekarsku službu na raspolaganju. Komunalne službe čiste i dezinfikuju prostor na svakih pola sata, a Zavod za javno zdravlje redovno ispituje kvalitet vode.

Sremska Mitrovica
foto: promo

Svakako, tu su i sadržaji za najmlađe, pa će svakog vikenda od 24. juna do 31. jula biti razni koncerti, predstave, radionice, sportski i ostali programi pod nazivom “Leto na Savi”. Za ljubitelje dobre hrane i pića, tu su kafići, barovi, restorani, sladoledi i sve ostalo što vam je potrebno za celodnevnu uživanje, samostalno ili sa društvom i porodicom.

Ako niste izabrali destinaciju za letovanje, “Brioni” u Sremskoj Mitrovici mogu biti dobar izbor, jer osim kupanja, možete da se upoznate sa bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem antičkog Sirmijuma, da istražite prirodne lepote Fruške gore i njene manastire, kao i da upoznate divljinu Sprecijalnog rezervata prirode “Zasavica”. Možda će vaše najbolje fotografije sa letovanja nastati upravo na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, pa zašto “savsko more” ne bi bilo vaš izbor.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track