Najnovije vesti

NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Kurti u video poruci na srpskom jeziku pozvao Srbe da registruju vozila na kosovske tablice
Foto: Kurir

NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Kurti u video poruci na srpskom jeziku pozvao Srbe da registruju vozila na kosovske tablice

Vesti

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti obratio se video porukom na Fejsbuku Srbima sa Kosova u kome ih je obavestio da će se od 1. avgusta do 30. septembra u Prištini i ostala 33 opštinska centra za registraciju organizovati proces registracije vozila.

Pokret Samoopredeljenje objavio je dvominutni promo spot u kome se navodi da su za vreme mandata Aljbina Kurtija započete "drastične promene" i da je na severu Kosova, gde većinski žive Srbi, "uspostavljen red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo".

Ovaj video-snimak objavljen je neposredno posle odluke Prištine da posle 30. septembra zabrani ulazak na Kosovo sa srpskim dokumentima i nakon najava da će oduzimati srpska vozila koja nemaju 'RKS' registarske tablice. To je podržala čak i Evropska unija, čiji je portparol Peter Stano poručio da 'Kosovo' ima pravo da suvereno donosi zakone i određuje svoja pravila i propise.

Da li su tablice izgovor za izazivanje sukoba u južnoj srpskoj pokrajini?

Kome bi odgovarala eskalacija sukoba na KiM?

Da li će Aljbin Kurti nakon tablica pokušati da uvede reforme obrazovanja?

Gosti “Usijanja”:

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju

Milovan Božinović, nekadašnji diplomata

Urednik i voditelj: Jelena Pejović

Gledajte Usijanje danas od 19.20 časova na Kurir televiziji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja