Đurić: Ono na šta smo posebno ponosni jesu nikad veći pojedinačni iznosi od 400.000 dinara po subvenciji
Foto: Printskrin/Instagram

Dodeljene subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada

Đurić: Ono na šta smo posebno ponosni jesu nikad veći pojedinačni iznosi od 400.000 dinara po subvenciji

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem dodelili su ugovore korisnicima subvencije, koji su iste dobili putem Javnog poziva za dodelu subvencije za samozapošljavanje u iznosu od 400.000 dinara na teritoriji Grada Novog Sada u 2022. godini od strane 130 nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da vam uručim ugovore za dodelu subvencija. Moje zadovoljstvo je još veće ukoliko vas je ova subvencija koju grad dodeljuje podstakla da lakše odlučite da zakoračite u svet preduzetništva. Poslednjih deset godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošljavanje, naime Gradska uprava za privredu u kontinuitetu sprovodi javne pozive za dodelu subvencija za naše sugrađane koji žele da otpočnu sopstveni biznis. Zahvalnost dugujemo u ovom podvigu i našim partnerima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, sa kojom realizujemo sve programe iz oblasti zapošljavanja. Od danas ste i vi deo ovog poslovnog sveta, Grad Novi Sad iz godine u godinu povećava subvencije za samozapošljavanje. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva, blizu 52 miliona dinara, a ono na šta smo posebno ponosni jesu pojedinačni iznosi koji su nikad veći – 400.000 dinara po jednoj subvenciji. Danas uručujemo ugovore za 130 subvencija, a oni su ulaznica u svet samostalnog poslovanja. Želja svih nas je da iz ove sale Novosadskog sajma krenete putem uspeha i da napredujete i da se međusobno pomažete. Od svog grada ćete uvek imati podršku i pouzdanog partnera. Za sledeću godinu planiramo budžet od 203 miliona dinara za akcioni plan zapošljavanja čime ćemo ostati idalje lider u Srbiji po izdvajanju novca za ovu namenu. Čestitam vam na hrabrosti, radujemo se svim biznis idejama, mi smo tu da uvek budemo inicijalni podstrek za sve vas. Pozivam vas da nastavite da konkurišete za ove subvencije i želim vam puno sreće i uspeha u poslovanju – rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

– Moja najveća podrška u ovome je moj verenik koji je bio uz mene i podržao me u ideji da se prijavim za subvencije. Neverovatno mi je da ću biti sama svoj gazda i da ću imati priliku da radim posao koji volim i da prikažem neku drugačiju stranu širim masama. Ono čime ću se ja baviti jeste proizvodnja društvenih igara koje su inspirisane srpskom istorijom i tradicijom. Trudim se da pravim igrice koje su jednostavne za igru, a opet primamljive svim generacijama – istakla je jedna od dobitnica subvencija.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja