MIROVIĆ OTVORIO KONFERENCIJU „Socijalno preduzetništvo sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom“
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ OTVORIO KONFERENCIJU „Socijalno preduzetništvo sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom“

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Socijalno preduzetništvo sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom“, istakavši da je ovaj skup važan za razumevanje problema i pomoć porodicama osoba sa autizmom.

Pokrajinska vlada, konferencija
foto: Pokrajinska vlada

„Ova konferencija, kao i sve teme u vezi sa decom sa posebnim potrebama, moraju da odgovore na pitanja – kako da decu i porodice učinimo vidljivijim, kako se razvijene zemlje suočavaju sa ovim problemima, kakvi su naši propisi, i kako možemo konkretno pomoći u ovom i čitavom nizu drugih pitanja u ovoj oblasti“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, podrška ovoj deci i njihovim porodicama neophodna je u širem kontekstu i mora pokriti sve oblasti društvenog života.

„Mi smo tu da donosimo odluke i gradimo bolji sistem. Potrebno je integrisanje sa roditeljima i konkretni predlozi, kako bi ova oblast bila bolje organizovana. Spremni smo da finansiramo i podržimo posete stručnjaka iz najrazvijenijih zemalja kako bismo imali primere dobre prakse. Zajedno sa nadležnim ministarstvima moramo da menjamo propise, i da efikasnije gradimo sistem koji će biti bolji i sigurniji, i koji će omogućiti njihovo poptpuno ravnopravno uključivanje u socijalno preduzetništvo“, rekao je Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić istakao je da je Savet u prethodnom periodu organizovao niz obuka o značaju i pojmu socijalnog preduzetništva.

Pokrajinska vlada, konferencija
foto: Pokrajinska vlada

„Izradili smo Analizu o trenutnom stanju u privrednim subjektima – društvima u oblasti socijalnog preduzetništva na teritoriji AP Vojvodine, zajedno sa Sekretarijatom za privredu i turizam sproveli Javni poziv za podršku preduzećima koja posluju po principima socijalne ekonomije, oformili Radnu grupu u okviru Saveta. Ako govorimo o tome da stvaramo društvo jednakih šansi, onda i osobe sa autizmom treba da imaju svoju šansu, u skladu sa svojim procenjenim radnim sposobnostima“, naveo je Ćurčić.

Događaju su prisustvovali i članovi Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track