Najnovije vesti

SEDNICA O KIM: Zašto su u parlamentu napravljeni incidenti, a izostali konstruktivni i konkretni predlozi poslanika?
Foto: Kurir

SEDNICA O KIM: Zašto su u parlamentu napravljeni incidenti, a izostali konstruktivni i konkretni predlozi poslanika?

Vesti

Posebna sednica Narodne skupštine posvećena kosovskom problemu protekla je više nego burno!

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosio izveštaj o južnoj srpskoj pokrajini i čitao imena heroja i žrtava sa KiM, više poslanika desnice ustalo je sa svojih mesta i zaletelo se ka govornici. Tako je došlo do koškanja i guranja, moralo je da reaguje skupštinsko obezbeđenje, a slike incidenta otišle su u svet. Sve to se dešava u trenutku kada se država nalazi u izuzetno delikatnoj političkoj situaciji, ali i kada konačno ima šansu da napravi pomak u rešenju kosovskog čvora.

Deo poslanika opozicije su doneli i transparente, iznosili su optužbe, organizovano napuštali plenum, a zatim se vraćali, ali su izostali parlamentarna polemika, konkretni i konstruktivni predlozi o kosovskom problemu.

Predsednik Vučić je izneo okosnicu buduće politike u 10 tačaka, rekao je da nije ništa potpisao u vezi sa Kosmetom i da je za njega Ustav Srbije Sveto pismo.

Rečima: "Ja znam šta mi je činiti! Između Vučića na vlasti i Srbije, izabraću Srbiju", predsednik je apostrofirao da mu je briga o vitalnim nacionalnim interesima apsolutni prioritet.

Gosti Usijanja će analizirati događaje i poruke sa današnje sednice, kao i nove pregovaračke pozicije Beograda i Prištine.

Gosti Usijanja:

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja

Aleksandar Gajović, novinar i publicista

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja