NAKON “KRVAVOG BALKANA” I “IDEŠ ZA KANADU” STIŽU NOVI HITOVI: U aprilu izlazi 5. album beogradske grupe THC la familija
Foto: Promo

Tvorci košarkaške himne “Igraj i pobedi”, poznati hip hop dvojac, slavi 20 godina rep karijere

NAKON “KRVAVOG BALKANA” I “IDEŠ ZA KANADU” STIŽU NOVI HITOVI: U aprilu izlazi 5. album beogradske grupe THC la familija

Vesti -

Tokom 20 godina karijere, poznata hip hop grupa THCF ili THC la Familija, proslavila se mnogim hitovima, uglavnom zahvaljujući društeno angažovanim pesama sa kojima su se gomile klinaca poistovećivale.

Za to vreme utirali su put mlađim izvođačima, a njihovi hitovi “Krvavi Balkan”, “Ideš za Kanadu” i mnogi drugi, i danas su himna mlađih generacija.

Sada, za svoj veliki jubilej, svojim fanovima pripremaju veliko iznenađenje -Bore i Zuluf, odnosno Borko Vujičić i Stefan Gligorijević koji danas čine dvojac THCF, spremaju peti studijski album pod nazivom “Suđenja i iskušenja” sa čak 20 pesama. Simbolično – za svaku godinu po jedna. Album izlazi na rođendan grupe 4. aprila 2023. na THCF Youtube kanalu, a već za 16. jun pripremaju veliki koncert na Tašmajdanu. Prvi singl sa rođendanskog albuma je pesma “Mama kidam dalje”.

Milionski pregledi na Jutjubu

Svi se još sećamo kada je ovaj popularniji rep duo pesmom “Igraj i pobedi” podržao srpske košarkaše na putu do finala Svetskog prvenstva 2014. godine, a uspeh “Orlova” doveo je do toga da ova numera postane jedna od najvoljenijih sportskih himni u okruženju.

Usledila je pesma “Ideš za Kanadu” sa kojom je THCF otišao još dalje. Numera je rađena za potrebe serijala “Dosije” o ozloglašenom zemunskom klanu na Jutjubu prikupila je 63 miliona pregleda.

Izjavljivali su da su očekivali da će ta pesma biti hit, jer su znali da ta tema privlači mnoge.

  • Do saradnje je došlo kada smo predložili ekipi “Dosijea” da svoju novu sezonu osveži rep muzikom i ponudili smo im bez ikakve naknade da uzmu pesmu "Zbog moći". To im je svidelo, ali su hteli svežu pesmu za serijal koji su radili o “Zemuncima”. Dobli smo podatak o tome da su naručivali pesmu “Ptičica” i taj deo teksta smo iskombinovali u sad već čuvenom refrenu pesme, dok je naziv pesme “Ideš za Kanadu” uzet iz šifrovane poruke. Kada bi nekoga slali u smrt, slali su ga “u Kanadu” – pojasnio je svojevremeno Stefan.
THCF
foto: Promo

Iako su se sočavali sa optužbama da je ta pesma zapravo oda kriminalu, višee puta su isticali da pesmu treba posmatrati isključivo kao deo serijala, kao dokument jednog vremena.

”Mi smo se time vodili i jedina stvar koju smo želeli da postignemo je drama”, istakao je Stefan u jednom intervjuu.

Nastup u CZ-u

Poseban kuriozitet je to što je ova grupa prva organizovala koncert u Okružnom zatvoru u Beogradu. Nastupili su pred oko 120 osuđenika u Okružnom zatvoru u Beogradu u dvorištvu, dok su neki pritvorenici ovaj spektakl gledali iz ćelija.

Nakon toga, članovi benda THC la familija su se putem Facebooka zahvalili "braći".

"Prvi put u istoriji CZ-a desio se nastup sa našom braćom sindikalcima i hvala braći iza brave što su grmeli sa nama", napisali su tada Bore i Stefan, dok je zatvorska uprava navela da takvi događaji doprinose boljoj resocijalizaciji osuđenika.

Ovako je počelo

THCF
foto: Promo

Prvi zvaničan nastup Grupa THC la Familija imala je 4. aprila 2003. u Domu Omladine, kao predgrupa tadašnjem hard core bendu Philosophy Smile, pa taj datum slave kao rođendan. Prvi zvanični ugovor grupa je potpisala 2004. godine i sve do 2007. godine radila na albumu prvencu, koji je simbolično nazvan “THC la Familija 1” i na kome se našlo 17 pesama.

Dve godine kasnije, 2009. izdali su album “Majmun idzuo” sa 15 pesama, a na albumu se našla i pesma sa Dušanom Prelevićem Preletom, koja je korišćena u dokumentarnom filmu "U redu, pobedio sam" iz 2010. godine. Grupa je 2014. godine izdala treći studijski album sa 17 pesama, pod nazivom “THCF je više od repa”. Pesme “Krvavi Balkan” i “Ideš za Kanadu”, koje je postale izuzetno popularne, objavili su 2015. godine.

THCF
foto: Promo

Pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije pod nazivom “Igraj i pobedi” snimili su 2015. godina koja je ubrzo postala himna svih reprezentacija Srbije i neizostavna numera na dočecima i proslavama sportskih uspeha. THCF je 2016. godine snimio pesmu i pod nazivom „Marš na Rio“, za Olimpijske igre u Riju. Godinu 2018. obeležili su hitovi "Ekipa najjača" u saradnji s Cobijem, "Ulice sam ljubio" sa Coronom i Rimskim, kao i veliki hit pod nazivom "Problem manje".

THCF
foto: Promo

Grupa ima i spot koji se smatra poslednjim hitom našeg proslavljenog repera Grua za pesmu “Plan B”. To je ujedno i poslednji spot koji je Gru snimio sa nekim, a sama pesma ima iše od 20 miliona pregleda. Zanimljivo je da u toj pesmi učestvuje i repuje sa njima naš poznati košarkaš Bogdan Bogdanović, koji sada igra za Atlanta Hoks.

Poslednji album "Beogradsko najfinije", koji je snimnjen za vreme korone, bio je veoma zapažen, a pesme ”Roze zlato”, sa 20 miliona pregleda na YT, kao i numera ”Bor” posebno su se izdvojile.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track