Mirović na obeležavanju 85. godišnjice Doma učenika „Brankovo kolo“
Foto: Pokrainska Vlada Vojvodine

Mirović na obeležavanju 85. godišnjice Doma učenika „Brankovo kolo“

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 85. godišnjice Doma učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu i tom prilikom obišao objekat kako bi se upoznao sa uslovima života i rada učenika i zaposlenih.

„Uverio sam se danas da je stanje u Domu veoma dobro. Već na prvi pogled vidim da uprava i zaposleni odlično održavaju ovaj objekat. Tu smo da pomognemo da unapredimo uslove i da poručimo roditeljima da mogu biti bezbrižni kada svoju decu iz manjih sredina upute na školovanje u Novi Sad i smeste ih u ovaj dom kako bi mogla da uče i da izgrađuju sebe, svoje znanje i postanu najbolji članovi našeg društva“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je, zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada, uložila znatna finansijska sredstva u prvu fazu rekonstrukcije fasade Doma.

„Sada nastavljamo sa tim poslom pa će u narednih nekoliko meseci i unutrašnji deo fasade biti rekonstruisan. Povećaćemo energetski razred ovog objekta, a uložili smo i u izgradnju kanalizacione mreže u ovom kompleksu”, istakao je Mirović.

Nakon obilaska soba, toaleta i domske kuhinje pokrenuta je inicijativa za dogradnju Doma radi proširenja kapaciteta i standarda učenika, za šta će sredstva u narednoj godini obezbediti Pokrajinska vlada.

Predsednik je izjavio da u drugoj polovini godine počinju radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu i sportske hale u okviru Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu.

„Osnovan 1938. godine, menjao je nazive, ali uvek je imao isti zadatak – da učenicima, kojih je više od 400, uz najbolji smeštaj i ishranu, u vaspitnom i konstruktivnom radu pruži podsticajne uslove za sticanje znanja i veština“, izjavila je direktorka Doma Jasmina Švonja, i zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track