RUSI MOBILIŠU JOŠ 400.000 VOJNIKA? Britanski obaveštajci najavili regrutacije! Da li to ukazuje na jaku ofanzivu i kontraofanzivu?
Foto: Kurir

RUSI MOBILIŠU JOŠ 400.000 VOJNIKA? Britanski obaveštajci najavili regrutacije! Da li to ukazuje na jaku ofanzivu i kontraofanzivu?

Vesti -

Pored nagomilavanja naoružanja, na frontu u Ukrajini mogao bi da se poveća i broj vojnika, prvenstveno ruskih!

Sudeći prema najavama britanskih obaveštajaca, koji se pozivaju na tumačenje ruskih medija, vlasti u Moskvi spremaju veliku mobilizaciju.

Najave su da je u planu regrutacija dodatnih 400.000 vojnika u Rusiji i to prvenstveno kroz kampanju za prijavljivanje dobrovoljaca, a ne kao obaveznu mobilizaciju.

Paralelno, sve češće se čuje da Ukrajinci spremaju novu kontraofanzivu, a da Rusi otpor neće dočekati bez nove ofanzive.

I ruski nobelovac za mir Dimitrij Muratov i nekadašnji urednik Novaje gazete, rekao je da je zabrinut dokle može otići konflikt Kremlja i Zapada jer se sve više zvecka nuklearnim oružjem.

- Da li će Putin da pritisne nueklarno dugme ili neće? To niko ne zna. Ipak, državna propaganda sprema ljude na to da nuklearni rat nije tako loša stvar. Na TV kanalima u Rusiji nuklearni rat i nuklearno oružje se reklamira kao hrana za kućne ljubimce - rekao je Muratov. U Usijanju pitamo:

Da li će Rusi mobilisati novih 400.000 vojnika? Hoće li za kratko vreme da se prijavi toliki broj dobrovoljaca? Kako će regruti da stanu na crtu sa ukrajinskim snagama? Šta je sa parafojnom plaćenom formacijom Vagner? Da li sve ovo ukazuje na veliku kontraofanzivu i novu ofanzivu i ko je u tome jači?

Gosti Usijanja:

Đorđe Aničić, potpukovnik u penziji

Ivan Miletić, analitičar

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track