Mirović: Završena sanacija deset objekata Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici
Foto: Pokrajinske vlad

Mirović: Završena sanacija deset objekata Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici

Vesti -

„Zajedničkim finansijskim sredstvima Pokrajinske vlade i Naftne industrije Srbije sanirano je i adaptirano dvadeset kupatila u svih deset objekata u kojima borave deca i mladi bez roditeljskog staranja u Ustanovi za decu i mlade Dečje selo ΄Dr Milorad Pavlović΄ u Sremskoj Kamenici“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska te ustanove.

Igor Mirović
foto: Pokrajinske vlad

Vrednost projekta sanacije je 12 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, izdvojila osam miliona, dok je ostatak finansirala kompanija NIS.

Igor Mirović
foto: Pokrajinske vlad

Predsednik Mirović zahvalio je Naftnoj industriji Srbije na podršci i istakao da ovo nije prvi put da NIS svoja finansijska sredstva ulaže u ovakve i druge važne projekte na teritoriji čitave naše zemlje, posebno u Vojvodini.

Igor Mirović
foto: Pokrajinske vlad

„Pokrenuli smo danas i inicijativu da u narednih nekoliko nedelja obiđemo i druge ustanove u AP Vojvodini, domove u Pančevu, Beloj Crkvi i Somboru, da vidimo da li tamo ima potrebe za zajedničkim investiranjem“, naveo je Mirović.

Igor Mirović
foto: Pokrajinske vlad

U znak sećanja na jednog od najvećih dobrotvora Dečjeg sela u njegovoj istoriji, Pokrajinska vlada i uprava Dečjeg sela osnovali su spomen-kutak Siniše Mihajlovića.

Igor Mirović
foto: Pokrajinske vlad

„Uvek kada budemo dolazili u Dečje selo, ovaj kutak će nas podsećati na njegovo veliko srce, na njegovu ideju i humanitarni rad“, istakao je Mirović i zahvalio na prisustvu bratu Siniše Mihajlovića – Draženu.

Direktor Ustanove za decu i mlade Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” Mirko Jankelić naglasio je da su Pokrajinska vlada, resorni sekretarijat i kompanija NIS još jednom prepoznali koliko je važno da Dečje selo zadrži status i ugled koji ima. On je dodao da su u kućicama u kojima žive deca i mladi od četiri do dvadeset četiri godine nakon više od deset godina sanirana kupatila i toaleti.

„Kompanija NIS posebnu pažnju posvećuje mladima, posebno deci koja su u sistemu socijalne zaštite. Stoga smo se priključili projektu Pokrajinske vlade kako bismo unapredili kvalitet života socijalno osetljivih kategorija društva“, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Pokrajinske vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja