Mirović: Skup opozicije u Novom Sadu doživeo fijasko
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Skup opozicije u Novom Sadu doživeo fijasko

Vesti -

Više nedelja najavljivani protestni skup u Novom Sadu u organizaciji Novog DSS-a, Dveri, Zavetnika i POKS-a, večeras je održan u Novom Sadu pred manje od hiljadu građana. Skup je pokazao svu nemoć ekstremne desnice da političkim programom i jasnim ciljevima privuče pažnju građana. Umesto toga, praznim parolama i to dan pred nelegalne i nelegitimne izbore za lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji još jednom su predstavnici pojedinih opozicionih stranaka pokazali kako im jedinstvo u teškim okolnostima u kojima se nalazi naš narod nije cilj, već lažna patriotska predstava koja služi samo političkoj promociji bez konkretnih ideja i ciljeva.

Celokupnoj javnosti je potpuno jasno da predsednik Republike i Vlada filigranskim potezima na burnoj regionalnoj i svetskoj političkoj sceni čine sve da omoguće mir i vode Srbiju napred, bez sukoba i ratova, štiteći pritom sve nacionalne i državne interese.

Srbija je i danas na prikazu vojnih sposobnosti “Granit 2023” čitavom svetu pokazala koliko je snažnija u vojno-političkom smislu nego ranije, što je direktna posledica jačanja naše ekonomije poslednjih godina. Zato je današnji skup u Novom Sadu i doživeo krah jer ovo više nije Srbija iz vremena pljačkaških privatizacija i ekonomije plena, već zemlja koja se razvija u svim oblastima društvenog života. Posebno Vojvodina u tome prednjači pa je i izbor Novog Sada za mesto lažnih parola i politički diletantizam i doprineo krahu dugo najavljivanog skupa.

Očekujem od opozicionih stranaka jasnije delovanje na političkoj sceni, sa manje lične mržnje i više odgovornosti za državu i njene potrebe i ciljeve. Samo tako je moguće realizovati opšte ciljeve opstanka i razvoja našeg društva i države.

Verujem da u takvom odgovornijem procesu mogu imati i sagovornika u vlasti, čiji će predstavnici, kao i do sada, uvek postavljati državno i nacionalno ispred partijskog i ličnog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track