Đurić na promociji knjige „Velikani novosadskog sporta” Na EVROPSKIM PRVENSTVIMA Novosađani imaju 50 ŠAMPIONA!
Foto: Printscreen/Instagram

Đurić na promociji knjige „Velikani novosadskog sporta” Na EVROPSKIM PRVENSTVIMA Novosađani imaju 50 ŠAMPIONA!

Vesti -

Da Novi Sad ima dugu sportsku tradiciju i istoriju pokazuju vrhunski rezultati njegovih profesionalnih sportista, olimpijaca i paraolimpijaca. U novoj knjizi profesora fizičkog vaspitanja Slobodana Krnete, “Velikani novosadskog sporta”, kroz fotografije i priče proći ćete kroz svojevrsno putovanje. Instagram profil gradonačelnika Milana Đurića Foto: Instagram profil gradonačelnika Milana Đurića

Promociji knjige prisustvovali su autor knjige Slobodan Krneta, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i brojni sportisti.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da će Grad nastaviti da ulaže u sportska udruženja i infrastrukturu.

-Svaka reč, fotografija i priča u ovoj knjizi predstavlja temelj na kojem se izgrađuje naša sportska kultura i ponos kojim se mi Novosađani dičimo. Kroz decenije sportisti su postali inspiracija za generacije koje dolaze. Vaša upornost i strast su postali nepokolebljiva vera u sopstvene snage i ohrabrile su mlade da ostvare svoje snove, za naš grad i državu. Hvala na svemu što ste učinili za naš grad i njegovu promociju. Obećavam da će Novi Sad nastaviti da podržava sportske aktivnosti i inicijative koje neguju vaše nasleđe, kao i da podržavamo sportska udruženja kako bismo obezbedili resurse i infrastrukturu koja će omogućiti mladim sportistima da postignu vrhunske rezultate- reči su Đurića.

Milan Đurić
foto: Grad Novi Sad

Prvi čovek Novog Sada dobitnik je i prvog primera ove knjige, kako je istakao istorijski važne.

Jovan Pejčić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije sportskih veterana “Novi Sad”, kazao je da su u knjizi obuhvaćeni svi uspesi novosadskih sportista na evropskim, svetskim i olimpijskim šampionatima.

-Novosadski reprezentativci su na svetskim prvenstvima osvojili 43 medalje, na evropskim prvenstvima naš grad ima 50 evropskih šampiona- naveo je Pejčić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se i na svom Instagram profilu:

„Prisustvovao sam promociji knjige „Velikani novosadskog sporta“ autora Slobodana Krnete.

To je bila prilika da se prisetimo naših proslavljenih sportista, da im se još jednom zahvalimo na sjajnim rezultatima i uspesima koje su godinama nizali”, istakao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja