SLUČAJ PRIGOŽIN: Živ, mrtav, u zatvoru? Šta se desilo sa bivšim šefom Vagnera posle pokušaja vojnog puča?
Foto: Kurir

SLUČAJ PRIGOŽIN: Živ, mrtav, u zatvoru? Šta se desilo sa bivšim šefom Vagnera posle pokušaja vojnog puča?

Vesti -

Od večeri 24. juna kada je Jevgenij Prigožin sa svojom plaćeničkom paravojnom grupom Vagner krenuo na Moskvu u pokušaju vojnog puča, analitičari su rekli samo jedno - Putin mu ovo neće oprostiti! Svi su se pitali koja kazna će uslediti.

Mada se u početku činilo da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izgladio stvari, vrlo brzo su krenule glasine da Prigožina nigde nema, da je u zatvoru, ali i da možda više nije živ. Tako je Prigožin od čoveka koji je bio glasna zvezda telegrama direktno sa fronta, dospeo do potpunog muka. Spekulacije je pojačao bivši američki general Robert Abrams koji je svoje pretpostavke da Prigožin nije živ podelio sa svetom, što je preneo Njujork post.

- Šef pobunjeničke plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin verovatno je ili mrtav ili je u zatvoru, a njegov veoma popularan sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon njegove neuspele pobune je verovatno lažiran - rekao je Abrams.

Prigožin, inače, nije viđen u javnosti od pobune 24. kada se pričalo da je u Belorusiji, a prošle nedelje je Lukašenko rekao da nije u njegovoj zemlji, već da se nalazi u Rusiji.

Živ ili mrtav? Slobodan ili u zatvoru? Pita se celi svet. O ovome, ali i o stanju na frontu, večeras razgovaramo u Usijanju.

Gosti:

prof. Branko Nadoveza, naučni savetnik Instituta za noviju istoriju

Branko Pavlović, advokat

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track