GRAD NOVI SAD podstiče samozapošljavanje ĐURIĆ ženama koje su dobile SUBVENCIJE: Čestitam vam na HRABROSTI I ODVAŽNOSTI
Foto: instagram/milandjuric_gradonacelnik

GRAD NOVI SAD podstiče samozapošljavanje ĐURIĆ ženama koje su dobile SUBVENCIJE: Čestitam vam na HRABROSTI I ODVAŽNOSTI

Vesti -

NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za 2023. godinu.

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva se svake godine odobravaju za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a ove godine, ona iznose od 300.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od delatnosti, troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

- Svim ženama koje su dobile subvencije Grada za otpočinjanje sopstvenog biznisa, čestitam na hrabrosti i odvažnosti. Ta odluka zaslužuje poštovanje i podršku, a Grad će uvek činiti sve što može, u okviru svojih mogućnosti, da im taj prvi korak i prvu godinu, koja je uvek najteža, bar malo olakša. Ukupan novčani iznos izdvojen za tu namenu je ovog puta bio 25. 000.000 dinara za 64 nezaposlene žene. Grad Novi Sad nastaviće da ulaže, podržava i radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo. Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Od 2016. godine do danas, iz budžeta Grada izdvojeno je ukupno 75 miliona dinara ili, da budem jasniji, 330 Novosađanki, koje su bile na evidenciji Nacionalne službe, dobilo je pomoć od svog Grada da započnu sopstveni biznis, i raduje me činjenica da su Novosađanke koje su se odlučile na ovaj korak u prethodnim godinama i dalje u biznisu, što je veliki uspeh i pokazatelj da su dobro izabrale i osmislile šta će da rade, odlično se organizovale, bile hrabre i opstale u poslu. Svim damama želim srećan početak poslovanja, verujem u vas i verujem da ćete napraviti pozitivan uticaj na našu zajednicu i ekonomiju - rekao je Gradonačelnik.

U ime žena koje su ostvarile pravo na ovaj vid podrške Grada Novog Sada, prisutnima se obratila Jovana Radat, koja je sredstva dobila za pokretanje fotografskih usluga. - Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu na pruženoj prilici, jer ova vrsta podrške nam puno znači, za jedan zdrav početak u otpočinjanju sopstvenog posla- izjavila je Jovana Radat.

Grad Novi Sad/Dnevnik novosadski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja