Mirović primio ruskog reditelja Burljajeva
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović primio ruskog reditelja Burljajeva

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas poznatog ruskog reditelja i člana Državne dume Nikolaja Petroviča Burljajeva, koji boravi u Novom Sadu kao učesnik tribine koju su organizovali Matica srpska i Biblioteka Matice srpske.

Na sastanku je bilo reči o razmeni kulturnog stvaralaštva imajući u vidu značaj Novog Sada na evropskoj kulturnoj mapi.

Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Razmenjena su mišljenja o aktuelnim političkim pitanjima, posebno o odnosu između srpskog i ruskog naroda i izazovima sa kojima se oni suočavaju. Bilo je reči i o intenziviranju rada na programima iz oblasti kulture.

Predsednik Mirović prihvatio je poziv Burljajeva da učestvuje na 14. Međunarodnom slovenskom književnom forumu „Zlatni vitez“ u oktobru 2024. godine u Moskvi.

Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Nikolaj Petrovič Burljajev je rođen 1946. godine. Svetsku slavu stekao je kao glumac u filmovima Andreja Tarkovskog „Ivanovo detinjstvo“ i „Andrej Rubljov“. Snimio je više od šezdeset filmova i televizijskih serija. Odlikovan je Ordenom Svetog Save prvog stepena, jednim od najvećih odlikovanja koja dodeljuje Srpska pravoslavna crkva.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i predsednik Matice srpske Dragan Stanić i upravnik Biblioteke Matice srpske Selimir Radulović.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track