PROJEKAT NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA NOVI SAD MEĐU PET NAJBOLJIH EVROPSKIH PROJEKATA OVE GODINE NA TAKMIČENJU
Foto: Grad Novi Sad

INTERREG SLAM 2023

PROJEKAT NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA NOVI SAD MEĐU PET NAJBOLJIH EVROPSKIH PROJEKATA OVE GODINE NA TAKMIČENJU

Vesti -

Interreg Slam 2023 je takmičenje za najbolji evropski projekat programa Interreg sa ovogodišnjom temom “Veštine“ na kojem je Naučno-tehnološki park Novi Sad sa svojim projektom UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence ušao u finale i ujedno proglašen za jedan od pet najboljih projekata za 2023. godinu.

Pozivamo vas da lajkom doprineste glasanju koje će NTP-u dodatno obezbediti šansu za glavnu nagradu lajkom na FB stranicu.

Projekat UPDATE, koji je finansiran u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska, bavi se podučavanjem mladih na temu korišćenja novih savremenih tehnologija i veština, a najznačajnija stvar koju je NTP NS u sklopu ovog projekta uspešno realizovao je otvaranje DEAL labaratorije u Parku, koja ima namenu da istraživači u pripremnoj fazi svog proizvoda, zahvaljujući virtuelnoj realnosti, isprobaju čitav proces proizvodnje i isprave potencijalnu grešku pre nego što se proizvod pusti u pogon i realnu izradu.

Takođe, planiran je besplatni kurs zanimljivog predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Stvarnost iz drugog ugla – AR&VR tehnologije“, koji organizujemo sa ciljem da mladi, na vreme, saznaju više o naprednim tehnologijama – kako funkcionišu, kako se koriste i koje mogućnosti pružaju u različitim oblastima.

Virtuelna Realnost
foto: Grad Novi Sad

Stručni predavači će pružiti uvid u najnovije trendove, primere upotrebe, kao i potencijal ove tehnologije za promenu našeg svakodnevnog života i poslovanja. Predavanje će se održati 26. septembra u Amfitatru NTP NS sa početikom u 12h. Svoje mesto možete obezbediti prijavom na OVAJ link.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track