GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ POSETIO NOVOSADSKE PARASTONOTENISKE KLUBOVE: Bolji uslovi za još bolje rezultate
Foto: G. Malеnović

GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ POSETIO NOVOSADSKE PARASTONOTENISKE KLUBOVE: Bolji uslovi za još bolje rezultate

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić u pratnji Ognjena Cvjetićanina, člana gradskog veća za sport i omladinu posetio je novosadske parastonoteniske klubove na treningu u stonoteniskoj dvorani na Spensu.

Milan Đurić
foto: G. Malеnović

Naime, pet parastonotenisera iz tri novosadska kluba - Spin, Tvrđava 021 i Neos osvojilo je osam medalja u singlu, dublu i miksu (dve zlatne, tri srebrne i tri bonzane) na Evropskom prvenstvu. Iz Spina su to Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća, iz Tvrđave 021 Mladen Ćirić i iz Neosa Ana Prvulović.

Milan Đurić
foto: G. Malеnović

Gradonačelnik Milan Đurić je istakao da je ovo najveći uspeh srpskog parastonog tenisa.

- Malo smo promenili koncept. Mi smo išli i uposetu šampionima, a ne da samo šampioni dolaze u postu i njihovoj Gradskoj kući. Plan je Ognjenu Cvjetićaninu, članu gradskog veća zaduženom za sport i meni da obilazimo klubove i šampione. Evo ovo je početak, naši parastonoteniseri iz Novog Sada osvojili su osam odličja i sedmi su u ukupnom bilansu na Evropskom prvenstvu, što je izuzetan uspeh. Mi kao grad nastavljamo da pomažemo i finansiramo sve klubove, pa tako i klubove osoba sa invalidietetom, kao i Spinu iz koga dolazi najveći broj paraolimpijaca. Važno je da ulažemo u sport, jer nakon uspeha i osvojenih medalja pojavi se i veći broj dece da treniraju i to je dobro za budućnost. Žao mi je što troje Spinovaca, Beba, Mitar i Nada razmišljaju da odu u zasluženu penziju. Nadam se da neće biti nagle smene genarcije, bilo bi lepo da do toga dođe postepeno i da dalje osvajjau medalje i da se nalazimo na njhovom terenu, da ih obilazimo, da čujemo šta im je sve potrebno kako bi imali što bolje uslove za rad - kazao je Đurić.

Milan Đurić
foto: G. Malеnović

Zlatko Kesler, trener u novosadskom Spi9nu i selektor parastonoteniske reprezentacije istako je da je lep gest što je gradonačelnik, zajedno sa članom gradskog veća za sport posetio novosadske klubove.

Milan Đurić
foto: G. Malеnović

- Od devet igrača koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu čak osam je iz Novog Sada, uz Gorana Perića iz Zrenjanina. Gradonačelnik nam je već mnogo pomogao, a obećao je da će nam još pomoći, kako bismo imali što bolje uslove za rad na Spensu. Obećao je da će se rešiti promet klimatizacije u sali, a letos je pomogao da treniramo u STK Akademji na Kamenjaru gde postoji klimatizacija. Nadamo se i dalje dobroj saradnji, jer je obostrana želja da dođe da trenira što više novih mladih igrača i da posle Paraolimpijskih igara u Parizu krenemo sa nekim novim klincima, pored ovih iskusnih, da ne bi došlo do nagle promene smene generacije u reprezentaciji - katao je Kesler.

G. Malеnović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track