SLOBODAN CVETKOVIĆ SA AMBASADOROM KRALJEVINE MAROKO U SRBIJI MOHAMEDOM AMINOM BELHAŽOM: INTENIZIVIRANJE PRIVREDNE SARADNJE
Foto: Ministarstvo privrede

SLOBODAN CVETKOVIĆ SA AMBASADOROM KRALJEVINE MAROKO U SRBIJI MOHAMEDOM AMINOM BELHAŽOM: INTENIZIVIRANJE PRIVREDNE SARADNJE

Vesti -

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom. Tom prilikom, ministar Cvetković je upoznao ambasadora sa podsticajima koje obezbeđujemo stranim i domaćim investitorima, kao i sa mogućnostima plasmana robe na treća tržišta istakavši da je Srbija lider u privlačenju stranih direktnih investicija u regionu.

Slobodan Cvetković
foto: Ministarstvo privrede

-Postoje ogromni potencijali za unapređnjenje saradnje posebno u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, auto-industrije, turizma i informaciono- komunikacionih tehnologija„ naglasio je ministar Cvetković.

Ambasador Kraljevine Maroko se zahvalio ministru Cvetkoviću na pokazanom entuzijazmu za unapređenje odnosa dve zemlje i poručio da postoji zainteresovanost marokanskih privrednika za ulaganje u Srbiju koju vide kao odličnu investicionu destinaciju i važno čvorište u regionu Balkana i jugoistočne Evrope.

Slobodan Cvetković
foto: Ministarstvo privrede

Sagovornici su se složili da su privrede dve zemlje komplemntarne i u tom smislu potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini bili bi na obostranu korist, tako što bi Srbiji bila otvorena vrata na afričko tržište, dok bi marokanski privrednci preko Srbije imali pristup kako tržištu EU, CEFTA, EFTA, tako i tržištima Evroazijske unije, Turske i drugih zemalja na istoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track