U REKONSTRUKCIJU VAŽNE SAOBRAĆAJNICE BIĆE ULOŽENO VIŠE OD 95 MILIONA DINARA (FOTO)
Foto: Ministarstvo privrede Srbije

MINISTAR PRIVREDE CVETKOVIĆ U RADNOJ POSETI NOVOM PAZARU

U REKONSTRUKCIJU VAŽNE SAOBRAĆAJNICE BIĆE ULOŽENO VIŠE OD 95 MILIONA DINARA (FOTO)

Vesti -

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao danas se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, da bi potom zvanično otvorili Kancelariju Fonda za razvoj u ovom gradu. Svečanosti su prisustvovali ministar turizma i omladine Husein Memić i Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije.

Slobodan Cvetković
foto: Ministarstvo privrede Srbije

-Otvaranjem kancelarije Fonda za razvoj u Novom Pazaru dodatno ćemo približiti privrednim subjektima mogućnosti za finansiranje svog poslovanja- izjavio je danas ministar privrede Slobodan Cvetković na otvaranju kancelarije Fonda za razvoj u Novom Pazaru.

-Ministarstvo privrede sprovodi programe podrške za razvojne projekte, proširenje proizvodnje, start ap preduzeća, za mlade, žensko preduzetništvo. Ukupno, to je 3,2 milijarde dinara bespovratnih sredstava koje obezbeđujemo kako bismo podstakli i osnažili naša mikro i mala preduzeća, našu privredu- istakao je ministar Cvetković i dodao da su konkursi otvoreni i pozvao sve zainteresovane privredne subjekte da se javljaju na konkurse.

-Fond je fokusiran na doprinos likvidnosti privrede, novom zapošljavanju. Kancelarija u Novom Pazaru je izuzetno važna za razvoj malih i srednjih preduzeća i omogućiće da se preduzetnici informišu o programima i kreditima Fonda za razvoj, samostalno ili u saradnji sa Ministarstvom privrede- rekla je Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj.

Slobodan Cvetković
foto: Ministarstvo privrede Srbije

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar kraj koji živi zahvaljujući malim i srednjim preduzećima.

-Gravitira ka ovom preduzetničkom kraju mnogo kompanija. Siguran sam da će dostupnost Fonda za razvoj podstaći nove ideje kod ljudi.Kancelarija na jednom mestu nudi sve značajne informacije o pogodnostima za privrednike a građani će, imajući u vidu dosadašnja iskustva, iskoristiti mogućnosti i pogodnosti koje Fond nudi- naglasio je gradonačelnik Biševac.

Takođe, ministar Cvetković i gradonačelnik Biševac obišli su završne radove na projektu Rekonstrukcije pristupne saobraćajnice Generala Živkovića do poslovne zone Mur u Novom Pazaru, koje sufinansira Ministarstvo privrede.

Tom prilikom, ministar Cvetković je izjavio:

-Investitori dolaze u gradove i opštine koji su opremljeni neophodnom infrastrukturom i pružaju sve uslove potrebne za ulaganje. Naš zadatak je da omogućimo našim opštinama, gradovima da budu što atraktivnije i spremnije za investitore.

Slobodan Cvetković
foto: Ministarstvo privrede Srbije

Ministarstvo privrede podržava lokalne samouprave kroz različite programe od regionalnog i lokalnog značaja, a u cilju unapređenja privrednog ambijenta.

Ukupno uložena sredstva Ministarstva privrede za prvu i drugu fazu na projektu Rekonstrukcija pristupne saobraćajnice Generala Živkovića do poslovne zone Mur u Novom Pazaru iznose 98.417.924 dinara, a rekonstrukcijom ove saobraćajnice ukupne dužine 1550 m, biće omogućen bolji pristup i funkcionisanje poslovne zone „Mur“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track