Zbog Vučevića vojska, koja je ličila na lovačku družinu, sada najmodernije opremljena, ratnim invalidima vraćeno dostojanstvo
Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

vRATIO POVERENjE U VOJSKU

Zbog Vučevića vojska, koja je ličila na lovačku družinu, sada najmodernije opremljena, ratnim invalidima vraćeno dostojanstvo

Vesti -

Država smo za koju se ne može reći da je malo puta ratovala. U svim tim ratovima imali smo vojnike koji su hrabro, smelo i odgovorno branili ono najsvetije - Srbiju, čast i dostojanstvo. Sistemsko omalovažanje Vojske i vojnika

Do 2012. godina ova grupa ljudi bila je na marginama društva, rubu egzistencije bez prava i priznanja. Neodgovorni režiseri državne vlasti nisu obraćali pažnju na njihov herojski čin, neretko svrstavajući ga u kategoriju nepopularnog. Mnogi od njih doživeli su sudbinu izdaje sopstvene države, osramoćeni i prepušteni zaboravu. Nihilističko omalovažavanje uloge, dejstava i časti Vojske, doživelo je svoj vrhunac. Sistemski se radilo kako na unižavanju statusa boraca tako i na uništavanju vojske, koja je ličila na lovačku družinu.

Miloš Vučević
foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Vučević zaslužan što imamo najmoderniju vojsku

Zahvaljujući ministru odbrane Milošu Vučeviću danas imamo najmodernije opremljenu vojsku u regionu, od istopljenih do najsavremenijih tenkova i drugog naoružanja, i ono što je najbitnije, poverenje građana u Vojsku Srbije. Upravo snažna vojska je ta koja garantuje mir i sigurnost za naše građane, garant da se neće ponoviti ratna vremena i egzodusi u krajnjem garant da više nećemo imati kategorije ratnih invalida, naročito porodica palih boraca.

Posle decenije ispod radara i van domašaja pogleda žutih vlastodržaca, dolaskom predsednika Aleksandra Vučića na vlast, država je promenila politiku prema onima koji su branili granice otadžbine Srbije u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Našim borcima vraćeno dostojanstvo

Danas se više nego ikada priča i govori o srpskim borcima i njihovim herojskim delima, o spremnosti da svoj život polože za slobodu svog naroda i svoje države.

Pored mnogih benefita i zagarantovanih prava koje predviđa Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica palih boraca, ovoj kategoriji našeg društva vraćeno je dostojanstvo. Nakon što se Zakon počeo primenjivati 2021. godine broj registrovanih boraca sa 25.000 porastao je na preko 40.000.

Mnoge društveno odgovorne kompanije uključile su se u kampanju sa resornim ministarstvom i za ovu kategoriju obezbedile velike pogodnosti.

Vučić inicirao uručenje boračke spomenice

Invalidi rata i porodice palih boraca dobila su prava kakva do sada nisu imali. Ratni vojni invalid prve katogorije mesečno dobija 360.000 dinara, dok roditelj palog borca 99.225 dinara, ukoliko su živa oba roditelja taj iznos se množi sa dva. Takođe, identična primanja imaju supruga i deca palih boraca do navršene 26 godine.

Miloš Vučević
foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Na inicijativu predsednika Vučića svim borcima ratova devedesetih biće uručene boračke spomenice koje predstavljaju simbol pažnje, zahvalnosti i brige prema onima koji su bili spremni položiti živote za slobodu otadžbine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja