GRADONAČELNIK ĐURIĆ U VETERNIKU: ASFALTIRANO ČAK 26 ULICA A GRADIĆEMO I NOVI DOM ZDRAVLJA I KLUB PENZIONERA
Foto: Printscreen/Instagram

GRADONAČELNIK ĐURIĆ U VETERNIKU: ASFALTIRANO ČAK 26 ULICA A GRADIĆEMO I NOVI DOM ZDRAVLJA I KLUB PENZIONERA

Vesti -

ULOŽENO SKORO TRI MILIJARDE DINARA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić u Veterniki je proverio kako teku radovi na asfaltiranju Ulici Jovana Obrenovića, i obišao Radničku ulicu koja je već dobila asfalt. „Ulaganje u putnu privredu je jedan od naših pripriteta. U te svrhe, poslednjih jedanaest godina izdvojili smo oko 16 milijardi dinara.Samo ove godine u Veterniku je asfaltirano čak 26 ulica, a vrednost tih radova je oko 130 miliona dinara. Tu nećemo stati“, poručio je Đurić i dodao da je Radnička jedna od starijih ulica u ovom naselju i važno je bilo da dobije novi asfalt.

Đurić je podsetio da je u Veternik uloženo skoro tri milijarde dinara i najavio nove je nove projekte i investicije.

„Još mnogo toga treba da se uradi u Veteriku. Prvenstveno vodovod, kanalizacija i put. Veternik ima sve više stanovnika i postao je veći od Futoga za 2.000 stanovnika. U njega smo od 2012. godine uložili dve milijarde i 800 miliona dinara, ali vidimo da nije dovoljno“, istakao je Đurić.

Naveo je 2013. godine urađena kanalizacija, a u saradnji sa Pokrajinskom vladom urađeno je dvorište u OŠ „Mihajlo Pupin“- U okviru projekta „Hiljadu korpi, hiljadu klupa“ stavljen je novi urbani mobilijar duž Novosadskog puta, Veterničke ulice, u okviru zabavišta, škola i autobuskih stajališta.

„Veterniku fali još jedan dom zdravlja, i želimo da ubrzano uradimo i taj projekat. Najstarijim sugrađanima treba i kutak za penzionere. Ako nam vreme dozvoli krenuli bismo da radimo Novosadski put, od kružnog toka Veternika, do GSP“, naglasio je Đurić.

Najavio je i dalje asfaltiranje ulica u ovom naselju početkom sledeće godine.

E. D.

Bonus video:

08:38

Završni radovi - novi snimci Obilaznice Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track