BILATERALNA EKONOMSKA SARADNjA SRBIJE I KOREJE IDE UZLAZNOM PUTANjNOM
Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa ambasadorom Republike Koreje:

BILATERALNA EKONOMSKA SARADNjA SRBIJE I KOREJE IDE UZLAZNOM PUTANjNOM

Vesti -

„Republika Srbija je dodatno atraktivna zbog svoje geografske pozicije, naše podneblje je bogato vodnim resursima, rudama, potom povoljne cene energenata koji su bitni inputi za proizvodnju i ulaze u cenu finalnog proizvoda. Tu je i kvalitetna radna snaga, dobro obrazovana, posebno u tehničkom segmentu, inženjeri, IT stručnjaci. Zato je Srbija idealno mesto za investiranje“, rekao je danas ministar privrede Slobodan Cvetković u razgovoru sa ambasadorom Republike Koreje u Beogradu Đeungom Liom.

Ministar privrede je dodao da je Srbija privukla više od 60 odsto svih stranih direktnih investicija u regionu i da je prošle godine uloženo 4,4 milijarde evra.

1 / 3 Foto: Ministarstvo privrede

Govoreći o spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni Srbije i Koreje, ministar privrede je ocenio da je ona dobra, u uzlaznoj putanji, uprkos geografskoj distanci.

Ambasador Đeung Li je kazao da očekuje da će sledeće godine biti potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Republike Koreje, kojim će doprineti da se robna razmena između naše dve zemlje dodatno poveća.

„Bitno je da postoji porast spoljnotrgovinske robne razmene i investicije. To je dobar znak za ekonomsku saradnju dve zemlje“, istakao je Cvetković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track