Najnovije vesti

WMG DIGITALNA MEDIJSKA KOMPANIJA BROJ 1: Čak 85% internet korisnika u Srbiji mesečno provede više od sat vremena na WMG portalima
Foto: Kurir

DOMINACIJA U DIGITALU

WMG DIGITALNA MEDIJSKA KOMPANIJA BROJ 1: Čak 85% internet korisnika u Srbiji mesečno provede više od sat vremena na WMG portalima

Vesti -

WMG nastavlja sa apsolutnom dominacijom na srpskom tržištu i to sa 213,456 korisnika više od drugoplasirane, odnosno 416,304 više od trećeplasirane medijske grupacije, pokazuju podaci zvaničnog merenja čitanosti portala u Srbiji, koje sprovodi kompanija Gemius.

Po svim parametrima, WMG je i dalje daleko ispred konkurencije: prvi smo po vremenu koje su korisnici proveli na našim sajtovima, broju otvorenih stranica, broju poseta i jedinstvenih korisnika.

Drugim rečima, najčitaniji smo i najposećeniji sa najangažovanijom i najlojalnijom publikom, a naš medijski portfolio pokriva 85% internet korisnika u Srbiji.

Zahvaljujemo se svima koji svoje poverenje ukazuju našim portalima, na čelu sa Kurirom, Mondom i Espresom, koji se konstantno nalaze među top 10 sajtova u Srbiji.

Kurir
foto: Kurir

Grafikon koji pokazuje snagu medijskih grupacija u Srbiji, Izvor: Gemius*

Gemius grafikon koji pokazuje snagu medijskih grupacija u Srbiji ilustruje dve ključne metrike, internet reach i vreme provedeno na sajtu (graf: ATS), što na još bolji i pregledniji način prikazuje pravu snagu brendova, ali i medijskih grupacija. Sa ovako predstavljenim parametrima, još je očiglednije koliko je WMG ispred svoje konkurencije. I u toku novembra, WMG ne samo da je ponovo bio rekorder po broju otvorenih stranica, broju poseta i jedinstvenih korisnika, već je 84.54% korisnika interneta u Srbiji provodilo po 1 sat i 12 minuta mesečno na našim portalima.

WMG lider na digitalu u svim segmentima

WMG je na ubedljivom prvom mestu po broju otvorenih stranica, i to sada već četvrtu godinu zaredom. U novembru su posetioci naših internet izdanja otvorili preko 274 miliona stranica, što je za 64% više u odnosu na drugoplasiranog konkurenta, a čak 117% više u odnosu na trećeplasiranog.

Kurir
foto: Kurir

Kada se sabere vreme koje su građani Srbije proveli na sajtovima WMG u novembru, dobije se neverovatan broj – 548 godina i 185 dana, što je čak 4.8 miliona sati. To znači da smo za 59% ispred drugoplasiranog izdavača, a 83% u odnosu na trećeplasiranog izdavača.

Kurir
foto: Kurir

WMG dominira i u broju poseta: samo u novembru građani Srbije su preko 97 miliona puta posetili naše sajtove, što je 41% više od drugoplasiranog i 66% više od trećeplasiranog na Gemius listi.

Kurir
foto: Kurir

WMG je digitalna medijska kompanija broj 1 u Srbiji i po broju jedinstvenih korisnika

Kurir
foto: Kurir

Dominacija u kategorijama VESTI, SPORT, ŽENA/LIFESTYLE I BIZNIS

Ako se posmatraju pojedinačno kategorije sadržaja, WMG je ubedljivi lider u najvažnijim segmentima: vesti, sport, žena/ lifestyle i biznis

Kurir
foto: Kurir

*WMG News (Kurir (Hronika, Društvo, Planeta, Beograd, Politika, Srbija, Region), Mondo Info, Espreso (Vesti, Svet), Ringier News (Blic - Vesti (Hronika, Društvo, Svet, Beograd, Politika, Srbija, Vojvodina, Republika Srpska), WMG Sport (Kurir Sport, Mondo Sport, Espreso Sport), Ringier Sport (Sportal), AMG Žena/Lifestyle (Stil, Lepa i Srećna, Wanted, Sensa, Stvar ukusa, Yumama, Glossy, Elle), Ringier Žena/Lifestyle (Blic žena, Ana.rs), WMG Estrada/Zabava (Kurir Stars, Mondo Zabava, Espreso Showbiz, Ringier Estrada/Zabava (Blic Zabava, Puls Online, )WMG Biznis (Kurir Biznis, Smartlife, Euractiv), Ringier Biznis (Blic Biznis)

HVALA NA POVERENJU!

Pored Kurira, Monda i Espresa, u rezultatima medijske divizije WMG učestvuju i naši specijalizovani brendovi: Smartlife, Lepa & Srećna, Stvar ukusa, Sensa, Wanted, Yumama, Glossy, Stil, National Geographic Srbija, Elle Srbija, Euractiv i drugi. Deo WMG porodice je i oglasnik Sasomange, koji beleži konstantan rast u broju oglasa i registrovanih korisnika.

Zahvaljujemo se svima vama koji doprinosite našim uspesima: našim čitaocima i gledaocima, svim našim zaposlenima, klijentima i partnerima.

*Istraživanje gemiusAudience prati posećenost srpskih veb-stranica. U istraživanju učestvuje preko 100 srpskih internet sajtova, zbog čega je gemiusAudience postao standard u internet istraživanju i merenju, koji su prihvatile sve relevantne medijske agencije, internet mediji i oglašivači u državama istočne i srednje Evrope. Podaci ovog, za sada jedinog zvaničnog istraživanja posećenosti srpskih veb-stranica su uporedivi i javno dostupni na adresi https://e-public.gemius.com/rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track