BEZBEDNOST NA ZAVIDNOM NIVOU U ZRENJANINU: U februaru u saobraćajkama povređeno 56, sve manje porodičnog nasilja
Foto: Petar Aleksić

BEZBEDNOST NA ZAVIDNOM NIVOU U ZRENJANINU: U februaru u saobraćajkama povređeno 56, sve manje porodičnog nasilja

Vesti -

Od početka godine, na teritoriji Zrenjanina, u saobraćajnim nezgodama povređeno je 56 osoba, a u više od polovine nesreća sa stradalima, uticajni faktor je bila prebrza vožnja.

Policijska uprava u Zrenjaninu saopštila je, da je tokom februara bilo stabilno i povoljno stanje bezbednosti.

-Evidentiran je jednak broj krivičnih dela, kao u istom mesecu lane, manje narušavanja javnog reda i mira, bez incidenata je održano više javnih okupljanja, a u oblasti bezbednosti saobraćaja, zabeležen je nešto veći broj saobraćajnih nezgoda, u odnosu na isti period prošle godine, kažu iz zrenjaninske policije.

Otkriveno je i registrovano 167 krivičnih dela u februaru, bez najtežih krivičnih dela, ubistava ili teških ubistava, ni u pokušaju.

- Najčešća krivična dela su 51 krađa i 6 teških krađa, pa je najdominantniji imovinski kriminalitet u Zrenjaninu, pre svih krađe, dok su teške krađe u prethodnom periodu bile još više zastupljene, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je u februaru izvršeno 20 nasilja u porodici, ali ohrabruje da je to manje za 10 odsto u odnosu na lanjski februar, a oko 20 posto u odnosu na desetogodišnji prosek.

Policija je obavila 27 zaplena opojnih droga, a među najzastupljenijim bile su marihuana i amfetamin.

-Otkriveno je i 6 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao i dva krivična dela iz oblasti nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima. Evidentirano je 35 prekršaja iz oblasti JRM, što je smanjenje od 10 posto u odnosu na isti period prošle godine. Nije bilo slučajeva vršnjačkog nasilja sa elementima krivičnih dela u osnovnim i srednjim školama, kao ni narušavanja javnog reda i mira, navodi se.

Policija je tokom februara, u 68 škola, u kojima se u 75 objekata odvija nastava, kroz aktivnosti školskih policajaca i policijskih službenika, doprineli su da zrenjaninske škole budu bezbedne za učenike, roditelje i nastavno i drugo osoblje. Održano je ukupno 214 predavanja o raznim temama bezbednosti dece.

Saopšteno je i da je došlo do porasta broja saobraćajnih nezgoda za 15 posto ,u odnosu na isti period lane, evidentirano su 24 saobraćajne nezgode i 10 u kojima su stradala lica, kojih je 25 posto manje nego lane u tom periodu i bez smrtnih posledica.

-U oblasti bezbednosti u suzbijanju iregularnih migracija, na području Zrenjanina, nije bilo značajnijih bezbednosnih problema, stanje je vrlo stabilno, uprkos velikom broju stranaca koji borave na području povodom velikih infastrukturnih projekata. Ukupno stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Zrenjaninu, tokom februara ove godine, ima trendove opadanja rizika u svim ključnim oblastima bezbednosti i veće imovinske sigurnosti, govore iz zrenjaninske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track