IMLEK OAZA – biljni napici koji te savršeno prate tokom celog dana
Foto: Shutterstock

IMLEK OAZA – biljni napici koji te savršeno prate tokom celog dana

Vesti -

Iz kompanije Imlek stigao je još jedan ukusan brend – Imlek Oaza, koji predstavlja idealan dodatak dnevnoj rutini. Ovo je prvi 100 odsto domaći proizvod ovog tipa, napravljen od badema i ovsa.

Osim što su izuzetno hranljivi i ukusni, ovi napici savršeni su za konzumiranje tokom perioda posta, a odličan su izbor i za vegetarijance i vegane, za one koji su na dijeti ili posebnom režimu ishrane, kao i za sve koji žele da uvedu dobre navike u svoj život. Zahvaljujući svom sastavu pružaju osećaj lakoće tokom čitavog dana, a izuzetno jednostavno se uklapaju u svakodnevnu rutinu, te se mogu koristiti kao dodatak kafi, zdravim smutijima, kašama, za pripremu ukusnih jela, ali i kao osvežavajući napitak.

Uz Imlek Oaza biljne napitke, svaki obrok doprinosi boljem i laganom osećaju tokom celog dana. Sadrže vitamine B2, B12 i D2, posni su i prirodno ne sadrže laktozu, što znači da predstavljaju idealan izbor za sve čija je ishrana raznovrsna i za one koji žele da uspostave ravnotežu u organizmu.

Dragana Đorović
foto: Imlek OAZA

Ukoliko želite da pripremite zdrav posni obrok, a volite jednostavne recepte, predlažemo vam pripremu ukusnog i sočnog banana hleba, koji je osvojio srca širom sveta. Prednost ovog recepta je u tome što se može poslužiti u svakoj prilici – u bilo koje doba dana, uz kafu ili čaj. Možete mu dodati i razno bobičasto voće poput malina, jagoda ili borovnica za dodatni užitak.

Za pripremu ukusnog banana hleba, potrebni su vam sledeći sastojci:

• 80 mI Imlek Oaza napitka od badema ili ovsa

• 5 zrelih banana

• 5 kašika šećera

• 1 vanil šećer

• 240g brašna

• 1 prašak za pecivo

• 1 kašičica cimeta

• 100 ml ulja

• 50 ml kisele vode

• 60 g posne čokolade

• 60 g oraha

Dragana Đorović
foto: Imlek OAZA

Rernu zagrejte na 200 °C i obložite pravougaoni kalup za hleb papirom za pečenje. U velikoj posudi izgnje-čite 3 zrele banane, preferirajući one s više crnih tačkica na kori zbog boljeg ukusa. Dodajte šećer, vanilin šećer, ulje, Imlek Oaza napitak po izboru, kiselu vodu, prosejano brašno, prašak za pecivo i cimet, pa sve izmešajte viljuškom ili žicom za mućenje, dok se sastojci ne sjedine. Ukoliko je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna dok ne dobijete gustinu sličnu smesi za mafine. Isecite jednu bananu, čokoladu i orahe na kockice, pa ih umešajte u smesu. Po želji, ostavite malo seckane čokolade i oraha za posipanje banana hleba. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i pecite okvirno 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni od 200 °C. Možete proveriti da li je banana hleb pečen tako što ćete zabosti čačkalicu u sredinu i izvaditi je, te je potrebno da na njoj ne ostane testa.

Ako ipak želite još malo dodatne inspiracije za ukusne i jednostavne posne recepte, na linku možete pronaći naše raznovrsne predloge.

Prijatno!

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track