DEVET VOZAČA VOJVODINI ZADRŽANO U POLICIJI Jednom oduzet bicikl, drugi s lažnim tablicama, a treći s 3 promila izazvao udes
Foto: Shutterstock

DEVET VOZAČA VOJVODINI ZADRŽANO U POLICIJI Jednom oduzet bicikl, drugi s lažnim tablicama, a treći s 3 promila izazvao udes

Vesti -

SUBOTICA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u toku protekla 24 sata, isključili iz saobraćaja devetoricu muškaraca, zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

Saobraćajna policija zaustavila je u Subotici četvoricu muškaraca, koji su upravljali biciklima sa 1,39, 1,40, 1,63, 1,70 i dvojicu biciklista sa 2,25 promila alkohola u organizmu.

U Bačkoj Topoli kontrolisan je devetnaestogodišnjak, koji je upravljao automobilom, bez vozačke dozvole i pod dejstvom marihuane, a daljom kontrolom utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake.

U okolini Bačke Topole, zatečen je i pedesetpetogodišnjak, za koga je utvrđeno da vozi bicikl

u stanju potpune alkoholisanosti, sa 2,38 promila alkohola u organizmu, kao i da ga je u poslednje dve godine, Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio, zbog težih prekršaja.

Njemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzet bicikl. Ovom vozaču, saobraćajna policija je početkom meseca, zbog učinjenih istih prekršaja privremeno oduzela automobil i postupak pred nadležnim sudom je u toku.

Takođe, u Subotici je isključen iz saobraćaja i četrdesetšestogodišnji muškarac koji je, upravljajući ,,mazdom“, sa 2,97 promila alkohola u organizmu, izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track