Veljović: Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilno!
Foto: MUP RS

Obilazak

Veljović: Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilno!

Vesti -
U potpunosti kontrolišemo Kopnenu zonu bezbednosti, a stanje je stabilno", rekao je Veljović u bazi Žandarmerije u blizini administrativnog prelaza Tabalije

NOVI PAZAR - Direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović ocenio je danas nakon obilaska policijskih jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije da je stanje u toj oblasti stabilno.

"U potpunosti kontrolišemo Kopnenu zonu bezbednosti, a stanje je stabilno", rekao je Veljović novinarima u bazi Žandarmerije u blizini administrativnog prelaza Tabalije prema Kosovu.

On je naglasio da je obilazak policijskih jedinica bila prilika da se lično uveri u rad Multietničke policije u tom području.

"Opšta je ocena da pripadnici svih jedinica svoj posao rade u skladu sa Ustavom, zakonima i u interesu svih građana", rekao je Veljović.

On je naglasio i da se na bolje menja odnos građana prema pripadnicima policije stacioniranim u toj oblasti.

"Ne očekujemo ekscese, a i ako ih bude, biće ih manje nego što ih je bilo", rekao je direktor policije.

Prema njegovoj oceni, Direkcija policije je jedinstven i profesionalan sistem, čije uprave sve bolje međusobno sarađuju.

"Nemam primedbi na rad policije u Novom Pazaru, a ona je dužna i obavezna da pruži punu zaštitu svakom građaninu, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", rekao je Veljović i dodao da se u Centru za obuku u Sremskoj Mitrovici obučava oko sto budućih policajaca koji će raditi u Novom Pazaru.

Veljović ovom prilikom nije mogao da pruži bilo nikakve informacije o dvojici Srba koje su uhapsile kosovske policijske snage.

"Nije ih hapsila srpska policija i ja u ovom trenutku nemam nikakvih informacija o tome", rekao je direktor policije.

Veljović je prethodno obišao policijsku ispostavu Kopaonik, bazu Rudnica i odeljenje policije u Ribariću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track