SNS predlaže "oročenu" vlast u Beogradu

Izbori u narednih 6 meseci

SNS predlaže "oročenu" vlast u Beogradu

Beograd -
Predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović najavljuje da će naprednjaci predložiti formiranje "oročenog" Gradskog veća kako bi glavni grad nesmetano funkcionisao. Potrebno je formirati novo gradsko veće i da bi se prekontrolisale finansije, kaže Stefanović

BEOGRAD - Naprednjaci će predložiti formiranje "oročenog" Gradskog veća kako bi Beograd nesmetano funkcionisao, najavio je predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović i ponovio da će se izbori u Beogradu održati u roku od šest meseci.Stefanović je novinarima ispred Skupštine grada objasnio da je potrebno formirati novo gradsko veće, jer je to dobar način da se prekontrolišu finansije."Prekomerno trošenje je skandalozno i ko zna šta može da se desi u ovom privremenom periodu što bi bilo nenadoknadivo u narednom periodu", rekao je Stefanović.Stefanović navodi da sa "stopostotnom tačnošću" može da kaže da će u narednih šest meseci biti održani izbori u glavnom gradu, ali da se još ne zna precizno kada.Smatra da bi oročeno gradsko veće imalo veća ovlašćenja i u punom kapacitetu moglo da upravlja gradom, za razliku od privremene uprave koju bi imenovala Vlada, a imalo bi ograničene mogućnosti.Prema njegovim rečima, SNS će sa partnerima u beogradskom parlamentu do kraja radne nedelje razgovarati o konkretnim rešenjima posle smenjivanja gradonačelnika Dragana Đilasa.Napomenuo je da se naprednjaci "ne tuku" za mesto gradonačelnika i da su tu poziciju spremni da prepuste partnerima.

"Nama to uopšte nije važno, ako grad može bolje da funkcioniše, a oni imaju kadar za to. Potpuno smo spremni da u ovom prelaznom periodu razgovaramo sa svima", poručio je Stefanović.

http://www.youtube.com/watch?v=nVg441qbqsg
Dragana Đilas "Ovo je potpisao Mirko Cvetković, ovo ne kaže Srpska napredna stranka. To je 100 milina evra više od onoga što tvrdi Dragan Đilas", istakao je Stefanović i dodao da se pribojava da će prava cifra zaduženja Beograda biti veća od 800 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track