Đilas traži sednicu Skupštine grada

Rešiti tehničke probleme

Đilas traži sednicu Skupštine grada

Beograd -
On je objasnio da se ulazi u period "potencijalnih blokada", s obzirom da ističu mandati v.d. direktora u mnogim preduzećima, a da im ti mandati nisu produženi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas zatražio je danas da se sledeće sedmice zakaže sednica Skupšstine grada Beograda, kako bi se rešili pojedini tehnički problemi i grad i gradska preduzeća nastavili da funkcionišu."Razgovarao sam sa zamenikom predsednika Skupštine grada Zoranom Alimpićem i zatražio da se sledeće nedelje zakaže Skupština grada Beograda", rekao je Đilas.On je objasnio da se ulazi u period "potencijalnih blokada", s obzirom da ističu mandati v.d. direktora u mnogim preduzećima, a da im ti mandati nisu produženi.Đilas je izrazio nadu da će biti kvoruma kako bi se na toj sednici donele odluke neophodne za normalan život Beograđana.Među tim odlukama su, rekao je Đilas, finansiranje produženog boravka u školama i pomoć penzionerima.

On je rekao i da treba doneti odluku da jedna ulica u Beogradu nosi ime po Srđanu Aleksiću.

Bez oproblema sa grejanjem ove zime

Beograđani ove zime neće imati nikakvih problema sa grejanjem, jer su preko leta zavrsene sve pripreme neophodnih za grejnu sezonu, izjavio je gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas.

Đilas je naveo da je prošle sedmice tražio da se sa grejanjem počne pre zvanične grejne sezone, napominjući da je nabavljen mazut i urađeni potrebni remonti.

"Mislim da Beograđani ove zime neće imati nikakvih problema sa grejanjem, kao što je to bio slučaj prethodnih godina", naglasio je on.

Upitan da prokomentariše najavljeno povećanje cene grejanja, Đilas je rekao da povećanje cene gasa automatki povećava i cenu grejanja, ali da o tome treba da odlučuju oni koji su ga smenili sa mesta gradonačelnika.

"Važno je da je sistem grejanja spreman i preko leta su završene sve pripreme neohodne za grejnu sezonu", rekao je Đilas novinarima posle obilaska Biznis inkubatora Kancelarije za mlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track