SNS: Zašto je Đilas nervozan ako je sve radio po zakonu!
Foto: Tanjug

Promena vlasti u Beogradu

SNS: Zašto je Đilas nervozan ako je sve radio po zakonu!

Beograd -
Očigledno je da Đilas svoju nervozu, koja je nastala zbog izvesnosti zakonske provere rezultata njegovog rada, projektuje na građane i da mu nije jasno da interesi njegovih firmi nisu u skladu sa interesima Beograđana, poručio je Jovičić

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić je, povodom najnovijih istupanja smenjenog gradonačelnika Dragana Đilasa, poručio da će privremena uprava analizirati situaciju u prestonici, te da predstavnici odlazeće gradske vlasti ne treba da budu nervozni ukoliko su radili po zakonu.

"Očigledno je da svoju nervozu, koja je nastala zbog izvesnosti zakonske provere rezultata njegovog rada, projektuje na građane. Đilasu i dalje nije jasno da interesi njegovih firmi nisu u skladu sa interesima Beograđana", poručio je Jovičić u saopštenju prosleđenom iz SNS.

Prema njegovim rečima, odborničkoj grupi SNS je stalo isključivo do interesa građana Beograda, i podržaće svaki konstruktivan predlog koji se tiče tog interesa.

"Shodno tome, nema mesta atmosferi straha koju Đilas stvara, verovatno iz ličnih razloga. Nije nam jasno zašto je on toliko nervozan ukoliko je sve radio po zakonu", rekao je Jovičić, reagujući na, kako je ocenio, "laži" smenjenog gradonačelnika.

On je Đilasa upitao zbog čega je problem da se sačeka 20 dana kako bi privremena uprava Grada Beograda mogla da analizira celokupno stanje u Beogradu.

"Gospodine Đilas, građani Beograda vam više ništa ne veruju na reč, došlo je vreme za ono što vi najviše mrzite i čega se bojite, a to je da se po zvaničnim dokumentima vidi ko je šta radio", poručio je Jovičić.

Gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas nastavio je danas da polemiše sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, od kojeg traži da odmah iznese podatke o poslovanju gradskih javnih preduzeća.Đilas je novinarima rekao da sva gradska javna preduzeća, osim Centra "Sava" i "Jugokoncerta", uspešno posluju "u situaciji koja je skoro nemoguća" i da "ako neko ima nešto da kaže povodom toga, to treba da uradi odmah, a ne da čeka mesec dana".

Đilas je zatražio i da se sledeće sedmice zakaže sednica Skupšstine grada Beograda, kako bi se rešili pojedini tehnički problemi i grad i gradska preduzeća nastavili da funkcionišu.On je objasnio da se ulazi u period "potencijalnih blokada", s obzirom da ističu mandati v.d. direktora u mnogim preduzećima, a da im ti mandati nisu produženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track