NOVI NAČIN KUPOVINE: Beograđani sve češće isčekuju srećne sate!

Pekarama i prodavnicama pridružile se i Zubari

NOVI NAČIN KUPOVINE: Beograđani sve češće isčekuju srećne sate!

Beograd -
Beograđani traže i iščekuju srećne sate jer se tada nudi popust u određenom vremenskom periodu za razne usluge

BEOGRAD - Beograđani sve češće traže i iščekuju „ srećene sate”, tokom koga se u pojedinim restoranima, kafićima, pekarama, a sve češće i u frizerskim i kozmetičkim salonima, zubarskim ordinacijama, pa čak i sekend hend šopovima nudi popust u određenom vremenskom periodu.

Natpis o sniženju je pomalo neočekivan na radnji sa polovnom garderobom.

- Uveli smo akciju pre tri nedelje tokom koje smo odobrili popust od 10 odsto na sve artikle od 10 do 11 sati. Mušterije su se prijatno iznenadile i sad većina dolazi u tom periodu, jer mogu da uštede ako kupe više stvari ili recimo zimsku jaknu, kaže jedna od radnica.

Stomatološka ordinacija “Beogradski osmeh” svakog dana praktikuje “happy hour” od devet do 12 sati.- Akcija je uglavnom namenjena studentima, penzionerima i nezaposlenima, jer njima odgovara prepodnevni termin, kao i da usluga bude jeftinija. Cene su nam tada iste kao i u Domu zdravlja, kaže Veljko Drecun iz ove ordinacije.

Da građani pokušavaju na svakom koraku da uštede, potvrđuju nam i u pekari “Alvađo”, gde su svi proizvodi upola jeftiniji od 19 do 21 čas.

- Mušterijama se svakako isplati da dođu posle sedam i pazare, jer je sve i dalje sveže. A nama se isplati jer sve prodamo. Potrošači mogu fino da uštede, jer je hleb u tom periodu 22,5 dinara - kažu pekari.

U kafićima “happy hour” praksa je odavno poznata, pa se tako u kafiću na Obilićevom vencu od devet do 13 sati može poručiti: kafa, sendvič i sok po ceni od 255 dinara.

Obaveštenje: “zadnji sat od 21 do 22 časa” sa brojem 100 u crvenom krugu je reklama pored koje ne možete a da ne zastanete. Nalazi se na poslastičarnici “Mama Goca” na Dorćolu.

- Mušterije mogu da kupe bilo koji kolač za 100 dinara. Pre toga koštaju od 180 do 220 dinara - kaže radnica Tatjana.

I zaljubljenici u ekstremne sportove imaju svoj “srećni sat”, mogu se opremiti kacigama, garderobom i sl. sa popustom od 20 odsto svakog petka u terminu od 19 do 20 časova u “Boardshopu”.“Srećni sati” kod kozmetičara, frizera...

- Depilacija, masaža, tretmani lica, usluge frizera ponedeljkom od 11 do 16 časova su jeftinije 15 odsto u salonu “Dixie” tokom “srećnih sati”. “Isplati se mušterijama, jer mogu da uštede oko 200 dinara za sređivanje noktiju gelom, dok je masaža od jednog sata jeftinija 700 dinara, koliko i tretmani lica. Na ovaj način stičemo nove mušterije koje mogu da se uvere u naš kvalitet i nastave da dolaze”, kaže vlasnica Dijana Trajaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track