BG srednjoškolci danas se druže Čavićem i odbojkašima
Foto: Nemanja Pančić

Na gajbi kod Andrića

BG srednjoškolci danas se druže Čavićem i odbojkašima

Beograd -
Cilj je da se lik srpskog nobelovca približi đacima kroz sadržaje, koji su njima bliski, kroz sport i druženje sa poznatim sportistima, kao što su Milorad Čavić, Željko Tanasković, Dušan Petković, Filip Vujić

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Osvajanje Beograda" naredne tri subote, danas, 26. oktobra i 2. novembra, biće za srednjoškolce organizovana akcija "Na gajbi kod Andrića", najavio je Muzej grada Beograda.

Ideja akcije je da se srednjoškolcima ponude različiti programi i aktivnosti koji su edukativni, zabavni i rekreativni, kako bi se inspirisali, angažovali i zapitali o sopstvenim afinitetima, navedeno je u saopštenju.

Cilj je da se lik srpskog nobelovca približi đacima kroz sadržaje, koji su njima bliski, kroz sport i druženje sa njihovim današnjim uzorima, poznatim sportistima, kao što su Milorad Čavić, Željko Tanasković, Dušan Petković, Filip Vujić. Program počinje u 12 časova ispred spomenika Ive Andrića, u Pionirskom parku. Danas će srednjoškolci biti u mogućnosti da učestvuju u zanimljivoj i dinamičnoj igri u Pionirskom parku sa poznatim sportistima.

Posle neformalnog razgovora i fotografisanja, biće saopštena pravila igre, koja je takmičarskog karaktera. Nakon proglašenja pobednika, formiraju se dve grupe - prva grupa ide u galeriju "Nova" u kojoj će obići izložbu "Ja volim sport" i zabaviti se ubacivanjem lopte u koš, fotografisanjem pored Andrića na tribinama, gledanjem filma, potpisivanjem na dres reprezentacije, pisanjem utisaka o izložbi, dok druga grupa ide u Spomen-muzej Ive Andrića u kome se nalazi stalna postavku.

Projekat "Osvajanje Beograda" realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije NIS, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta "Dadov".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track