BEOGRAD: Do kraja oktobra još 95 Solarisovih autobusa na ulicama!
Foto: Beoinfo

Sve spremno za uključenje u saobraćaj

BEOGRAD: Do kraja oktobra još 95 Solarisovih autobusa na ulicama!

Beograd -
Realno je očekivati da će se 45 vozila iz treće grupe, kao i 50 autobusa iz četvrte grupe naći u saobraćaju poslednjih dana oktobra i početkom novembra, kaže V.D. direktora GSP “Beograd” Milan Sofronić

BEOGRAD - Najkasnije početkom novembra na ulicama Beograda naći će se još 95 novih “Solarisovih” autobusa.

Novi vršilac dužnosti direktora GSP “Beograd” Milan Sofronić kaže da mu je prvi zadatak “sređivanje bankarske dokumentacije i nastavak aktivnosti za uključenje novih vozila u saobraćaj”.

Potpisivaću neophodna dokumenta za carinjenje i puštanje “Solarisovih” autobusa u saobraćaj. Očekujem da će se ukupno 95 novih vozila naći na ulicama krajem oktobra i početkom novembra - kaže Sofronić.

Novi v.d. GSP-a ističe da ne razmišlja o trajanju mandata.

- Po upisu u Agenciju za privredne registre potpisivaću sva neophodna dokumenta. Kompletiranje dokumentacije za nastavak povlačenja sredstava iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj je u toku i realno je očekivati da će se 45 vozila iz treće grupe, kao i 50 autobusa iz četvrte grupe naći u saobraćaju poslednjih dana oktobra i početkom novembra - priča Sofronić i dodaje “da će posao prvog čoveka u preduzeću obavljati najbolje što može u interesu kako korisnika, tako i preduzeća i svih zaposlenih”.

Jedan od izazova pred novim v.d. direktora GSP “Beograd” su i predstojeći hladni meseci.

- Analiziraćemo dosadašnju priprema vozila za zimu i nastaviti sve neophodne aktivnosti kako bi vozila spremno ušla u hladne dane. Takođe, prema internim potrebama preduzeća, nastavićemo proces prekvalifikacije radnika. Prvenstveno će se obavljati prekvalifikacija radnika u vozače tramvaja i autobusa, a otpuštanja neće biti, kaže Sofronić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja