Stefanović najavio razgovore o izborima u Beogradu!
Foto: Marina Lopičić

Promena vlasti

Stefanović najavio razgovore o izborima u Beogradu!

Beograd -
Ne mogu da kažem kada će Vlada Srbije raspustiti gradsku skupštinu i imenovati privremeni organ. To nije u mojim rukama. Tek od tog momenta počinju da teču rokovi koje ja imam kao predsednik Skupštine Srbije", kazao je Stefanović

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović kazao je da će, posle odluke Vlade Srbije o raspuštanju beogradskog parlamenta, obaviti konsultacije sa svim releavntnim političkim partijama o tome kada bi izbori u Beogradu mogli da budu održani.

Posle vanredne sednice skupštinskog kolegijuma, Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da pre toga Vlada Srbije treba da donese odluku o raspuštanju gradskog parlamenta i uvođenju privremene uprave.

"Ne mogu da kažem kada će Vlada Srbije raspustiti gradsku skupštinu i imenovati privremeni organ. To nije u mojim rukama. Tek od tog momenta počinju da teču rokovi koje ja imam kao predsednik Skupštine Srbije", kazao je Stefanović.

On je podsetio da polako ističu rokovi za raspisivanje izbora na Voždovcu i pozvao zamenika predsednika Skupštine Beograda Zorana Alimpića da u zakonskom roku raspiše te lokalne izbore.

"Nadam se da će on doneti odluku o raspisivanju izbora i da neće čekati formiranje privremenog veća. Mi u ovom trenutku imamo mogućnost da on raspiše izbore za početak decembra. To je u saglasnosti sa njegovim ovlašćenjima", kazao je Stefanović i podsetio da su prethodni lokalni izboru u toj gradskoj opštini održani pre četiri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track