ČITAOCI KURIRA JAVLJAJU: Spasimo povređenog labuda na Zemunskom keju!

Osuđen na propast

ČITAOCI KURIRA JAVLJAJU: Spasimo povređenog labuda na Zemunskom keju!

Beograd -
Udica mu probušila nogu, ne može da poleti i druge ptice mu otimaju hranu. Na apel za pomoć niko iz državnih službi zasad nije odgovorio

BEOGRAD - Zemunski labudovi su u opasnosti!

Čitateljka Kurira koja se svakog dana šeta kejom pored Dunava primetila je povređenog labuda kojem je ribarska udica probušila nogu.

Labud zbog toga ne može da poleti jer ne može da uhvati zalet i potrči po površini vode samo jednom nogom. Štaviše, teško mu je i da dođe do hrane jer ga zdrave ptice neprekidno teraju i odguruju. Stoga naša čitateljka konstatuje da je očigledno osuđen na propast ukoliko mu niko ne pomogne.

Čitateljka se prvo sama angažovala da pozove pomoć, ali dosad na njen apel niko iz državnih službi nije reagovao: "Čim sam došla kući nazvala sam “Veterinu Beograd” gde su mi rekli da nema šanse da dođu istog dana jer imaju mnogo posla. POzvala sam i sledećeg dana, ali su rekli da neće doći jer nemaju specialnu opremu." Zvala je i zoo-vrt odakle su je uputili na Zavod za zaštitu prirode gde su obećali da će poslati čoveka na teren.

Šetači na Keju kažu i da to nije prvi povređeni labud i tvrde da ima i loših ljudi koji hoće da ih uhvate udicom pa su tako videli jednog sa koncem omotanim oko vrata. Čitateljka kaže i da se labudovi uopšte ne plaše, izlaze na kej i traže hranu od ljudi, a za pomoć nije potrebna nikakava posebna oprema već samo gumene čizme. Jedina stručna pomoć koja bi bila potrebna jeste veterinar koji bi izvadio udicu iz noge.

Labud svakim danom, kaže naša čitateljka, postaje sve slabiji i slabiji i stalno pokusava da skine udicu kljunom"Nadam da ćete pomoći jer ne znam koga više da zovem", kaže čitateljka.

Foto: Tatjana Gutorova
Foto: Tatjana Gutorova

Foto: Tatjana Gutorova
Foto: Tatjana Gutorova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja