UGRADNJA: Đilas i Bijelić hoće da sakriju lopovluk od milion evra!
Foto: Nebojša Mandić

Sumnjiva rekonstrukcija ulica

UGRADNJA: Đilas i Bijelić hoće da sakriju lopovluk od milion evra!

Beograd -
Aleksandar Bijelić pritiskao direktorku Direkcije za puteve da potpiše izveštaj o rekonstrukciji Bulevara; Vuletićeva obila da potpiše izveštaj zbog mnogobrojnih nepravilnosti i propusta

BEOGRAD - Skrivanje tragova.Ivana Vuletić, direktorka Direkcije za puteve pri Sekretarijatu za saobraćaj, odbila je da prihvati i potpiše izveštaj o rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra i Požeške ulice jer nisu poštovani svi elementi tendera, saznaje Kurir.Pritisci i pretnjeNaime, kako tvrdi izvor Kurira, prilikom rekonstrukcije obe ulice nisu izvedeni radovi vredni milion evra! Uprava Grada je pokušala da prikrije ovaj lopovluk, pa je tako sada već bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić vršio pritisak na Ivanu Vuletić da potpiše izveštaj o rekonstrukciji ove dve ulice iako je prilikom tih radova oštećen Grad.- Bijelić je vršio pritisak na Vuletićku da potpiše izveštaje iako prilikom obe rekonstrukcije nisu izvedeni radovi koji su plaćeni. Vuletićka je odbila da primi taj izveštaj i vratila ga je upravi Grada. Iako Đilas nije lično urgirao da ti izveštaji prođu, sigurno i on zna za to, jer je malo verovatno da bi Bijelić mogao da radi takve stvari bez njegovog znanja - kaže izvor Kurira i dodaje da nadležni treba da se pozabave time ko se od gradskih funkcionera „ugradio“ prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra i Požeške, s obzirom na to da su na sve moguće načine pokušali da proguraju izveštaj.Prema njegovim rečima, gradska vlada je čak pokušala da formira komisiju koja bi potpisala taj izveštaj, ali im se taj poduhvat izjalovio.U razgovoru za Kurir Ivana Vuletić je potvrdila naša saznanja.- Moji saradnici i ja smo odbili da primimo izveštaj jer smo imali primedbe. Naša služba je naišla na nepravilnosti, ali ne samo u vezi s rekonstrukcijom dve ulice koje navodite već i kod još nekoliko objekata - Stari savski most, rekonstrukcija Nemanjine, podzemni prolaz kod Sajma... - kaže Vuletićeva i dodaje:Otaljali posao- Mi smo te izveštaje poslali nazad u kabinet još pre godinu dana, međutim, potom nas niko ništa nije obavestio. Znate, mi ne možemo da preuzmemo na održavanje ulicu koja je nedavno rekonstruisana, a gde već ima ulegnuća trotoara. Da bismo preuzeli na održavanje, to mora da bude dobro urađeno!Na pitanje da li je neko od gradskih čelnika na nju vršio pritisak, Vuletićeva, koja je trenutno na porodiljskom bolovanju, kaže kroz smeh:- Ne bih o tome! Znate, ja sam takva, ako nešto neću - neću!

Kurir pisao o aferi „Bulevar“Podsetimo, Kurir je prvi pisao o aferi „Bulevar“ kad je rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra preplaćena za gotovo šest miliona evra. Posao je dobila firma „Balkan gradnja“ iako je bila nepovoljan ponuđač na tenderu.„Balkan gradnja“ je tražila 1,7 milijardi dinara, dok su firme „Svitelski“ i „Por“ ponudile da rekonstrukciju saobraćajnice urade za 1,1 milijardu dinara sa PDV. Ipak, tenderska komisija je odlučila da izabere skupljeg ponuđača.

Bijelić ćutiAleksandar Bijelić juče nije odgovarao na pozive Kurira. Iako smo mu poslali SMS s konkretnim pitanjem u vezi sa ovim slučajem, odgovor nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track