BEOGRAD: Otvoren sajam poslova za studente i diplomce!

Kreiraj svoju budućnost

BEOGRAD: Otvoren sajam poslova za studente i diplomce!

Beograd -
Na sajmu, na kome će poslove pored ostalih ponuditi i kompanije Majrosoft, VIP, Aseko, Erikson, učestvuju studenti i diplomci 16 fakulteta iz čitave Srbije
1 / 6

BEOGRAD - Deveti sajam poslova za studente i diplomce tehničkih i tehnoloških fakulteta "Kreiraj svoju budućnost", na kome učestvuje više od 40 kompanija, otvoren je danas u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Na sajmu, na kome će poslove pored ostalih ponuditi i kompanije Majrosoft, VIP, Aseko, Erikson, učestvuju studenti i diplomci 16 fakulteta iz čitave Srbije.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Branko Kovačević kazao je da je komparativna prednost Srbije u odnosu na zemlje regiona i sveta činjenica "da najbolja deca studiraju tehniku".

- Najbolji su otišli u tehniku, a najgori u politiku. Zbog toga nema pravih investitora, ali se nadam da će stvari uskoro krenuti na bolje - kazao je Kovačević na otvaranju sajma.

O značaju sajma govorila je i predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) Nevena Letić koja je ukazala da je u Srbiji trenutno nezaposleno oko 210.000 mladih.

Letić je navela da bi poslodavci na sajmu trebalo da otvore svoja vrata studentima za stučnu praksu pošto je, kako je istakla, najveća prepreka diplomcima u traženju posla nedostatak radnog iskustva.

Sajam, koji traje dva dana, organizovali su studenti tehničkih fakulteta uz pordšku Unevrziteta u Beogradu, NZS-a, Kancelarija za mlade Gradske uprave Beograda i Srpske asocijacije menadžera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track